Denetimde bir ilginç diyalog daha: ‘Alkol içtim ama gel yanıma otur’

Bursa'da trafik polislerinin denetiminde bir sürücü önce polisten kaçtı sonra yakalandı. Alkollü sürücünün polis ekiplerine ceza yazmamaları için ikna etmeye çalıştığı anlar ise dikkat çekiciydi.

Gündem 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, İnegöl ilçesi Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde trafik denetimi yapıyordu. Ekipler bu sırada bir otomobili durdurmak istedi ancak otomobil hızla kaçtı. Polis ekipleri de kaçan aracın peşine düştü ve 5 kilometrelik takibin ardından durdurulan otomobilin sürücüsü yakalandı.

Araçtan inen Süleyman İ. ile polis ekipleri arasında yaşanan diyalog ise dikkat çekiciydi. Alkol testinde 3.05 promil alkollü olduğu belirlenen sürücü Süleyman İ., ceza yazılacağı sırada polisleri ikna etmeye çalıştı. Polis memurunu aracına davet eden Süleyman İ. “Ben alkollüyüm. Bana ceza yazın ama aracımı bağlamayın. Normalde vallahi alkol almıyorum. Bana alkolden yazmayın başka şeyden kat kat yazın. Ben bu ehliyeti size 6 ay verdim ama ben bu arabaya binmek zorundayım. Bana plakadan, sigortadan, muayeneden yazın ama alkolden yazmayın. Alkol içtim ama gel yanıma otur ben bu arabayı Diyarbakır’a kadar götürürüm” dedi.

İfadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen Süleyman İ.’ye alkollü araç kullanmaktan 4 bin 64 TL para cezası uygulandı.

Ehliyetsiz araç kullanılmayacağını bilmiyor ama TCK.'ya 'hakim': Ararım ve buraya yığarımEhliyetsiz araç kullanılmayacağını bilmiyor ama TCK.’ya ‘hakim’: Ararım ve buraya yığarım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.