Denetimde bir tuhaf talep daha: ‘Emniyet müdürünü ara’

Kadıköy'de yine trafik denetiminde bir sürücünün polisle konuşması gündem oldu. Ehliyet kemeri takmayan sürücü, "Kadıköy emniyet müdürünü ara, bunların hepsini alsınlar" dedi.

Gündem 29 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İstanbul Kadıköy’de önceki gün trafik polisleri denetim yapıyordu. Bir aracı durdurduklarında ise sürücünün ehliyetsiz olduğu tespit edildi ancak genç bir kadın itiraz etti. Denetim sırasında çekim yapılmasına tepki gösteren kadın “Benim şahsi alanlarımı çekme hakkına sahip değiller. Bakın yasada böyle bir şey yok. Şimdi ararım ve buraya yığarım. Mehmet abiyi tanıyor musunuz siz? Şimdi burada sıkıntı çıkacak, benim onayım olmadan hiç kimse beni çekip basına veremez” dedi. Bu anların sosyal medyada yayılmasının ardından polislerin açığa alındığına dair iddialar gündeme geldi. İstanbul Valiliği ise bu iddiaları yalanladı ve polislerin görev başında olduğun, sürücüye de ceza işlemi yapıldığını belirtti.

İki gün önce Kadıköy’de ehliyetsiz araç cezası kesilen bir sürü gazetecilerin görüntü almasını engellemek istemiş ve polisleri müdürüyle tehdit etmişti.

Dün buna benzer bir olay daha yaşandı. Yine Kadıköy’de denetime takılan Ş. E., emniyet kemerini takmamıştı. “Hatalı sürücüleri size bildirmek için aceleyle geldim, kemer takamadım” diyen Ş.E., o anları çeken basın mensuplarına da tepki gösterdi. Gazetecileri işaret eden  Ş.E. “Kadıköy emniyet müdürünü ara, bunların hepsini alsınlar, neyi çekiyorsun sen. Olay olmadan kimse kimseyi görüntüye alamaz” dedi. Ş.E. hakkında ’emniyet kemeri takmamak’ suçundan 464 TL cezai işlem uygulandı.

F.B. polise mukavemetten kelepçelenerek gözaltına alındı.

Abart egzozdan işlem yapılan ve polis ekipleriyle tartışarak zorluk çıkartan sürücü F.B. ile arkadaşı ise ‘polise mukavemetten’ kelepçelenerek gözaltına alındı. Ayrıca F.B.’ye 4 bin 64 TL cezai işlem uygulandı ve araçta abartı egzos olmadığını söylemelerine rağmen otomobilin daha önce de abart egzoz sebebiyle trafikten men edildiği ortaya çıktı.

Ehliyetsiz araç kullanılmayacağını bilmiyor ama TCK.'ya 'hakim': Ararım ve buraya yığarımEhliyetsiz araç kullanılmayacağını bilmiyor ama TCK.’ya ‘hakim’: Ararım ve buraya yığarım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.