Deprem yargılamalarında bu da oldu: Tutuklu müteahhit, ölenleri suçladı

6 Şubat depremlerinde 115 kişinin yaşamını yitirdiği Penta Park Sitesi davasının sanığı Mesut Başkır depremde ölenleri yapı denetime başvurmamakla suçladı.

Gündem 13 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

6 Şubat depremleriyle ilgili davalar devam ediyor. Her iddianamede, her ifadede bir ihmal daha ortaya çıkıyor. Kesilen kolonlar, eksik kullanılan demirler, projeye uygun olmayan inşaatlar…

Dün de 115 kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş’taki Penta Park Sitesi 1 ve 3’üncü bloklarıyla ilgili ikisi tutuklu üç sanık hakkında ayrı ayrı 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle açılan dava görüldü.

Kahramanmaraş İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ikinci duruşmaya sanık müteahhit Penta Park AŞ’nin yönetim kurulu başkanı Mesut Başkır, muhasebe müdürü ile işletme müdürü Özcan Çakmak, depremde yakınlarını kaybedenlerin aileleri ve avukatları katıldı.

Depremde ölenleri suçladı

ANKA’nın haberine göre duruşmada sanık Mesut Başkır, suçlu olmadığını belirterek, “Ben suçlu değilim. Binalar depreme dayanıklı mı, değil mi diye yapı denetime başvurmayanlar suçludur. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Diğer sanıklar da suçlu olmadıklarını belirterek, beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı Kasım ayına erteledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.