Depremde yıkılan binanın müteahhidi Taksim’de yakalandı

Diyarbakır'da deprem sırasında yıkılan Hisami apartmanının müteahhidi Nurettin Özcan, İstiklal Caddesi'ndeki polis denetimine takıldı. Gözaltına alınan kaçak müteahhit 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Gündem 27 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Hisami apartmanı 100 kişiye mezar oldu.

6 Şubat depremlerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalar sürüyor. Çok sayıda davada sorumlular yargılanırken kimi sanıklar deprem olduğunu duyar duymaz kayıplara karışmıştı. Bunlardan biri de Diyarbakır’da yıkılan Hisami apartmanının müteahhidi Nurettin Özcan’dı.

Beyoğlu’ndaki Galatasaray Meydanı’nda polis ekipleri denetim yaparken Nurettin Özcan da buradan geçiyordu. Ancak tedirgin hareketleri polisleri şüphelendirdi ve ekipler Nurettin Özcan’a kimlik kontrolü yaptı. Kontrol sonrası Nurettin Özcan gözaltına alındı ve ‘kasten öldürme’ suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Geçen yıl Kasım ayında da buna benzer bir olay Ankara’da yaşanmıştı. Hatay depreminde 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları’nın 1. kısım müteahhidi olan 72 yaşındaki Mehmet Özat, Ankara’da bir alışveriş merkezinde, yakınlarını kaybeden kadınlar tarafından yakalanmıştı. Polise teslim edilen Mehmet Özat ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçundan tutuklanmıştı.

Mehmet Özat’ı ilk tanıyansa sitede aralarında annesi Zehatarrin Kenger ile anneannesi, kuzenlerinin de bulunduğu 9 yakınını kaybeden Sinem Boyacı’ydı. Sinem Boyacı, alışveriş merkezinde bir stantta görevli olduğunu ve o sırada müteahhidi gördüğünü anlatarak, “Emin olmak için adını sormak istedim; ama önce saati sordum sesinden emin olabilmek için. Sonra adını sorduğumda kimi aradığımı sordu. ‘Mehmet Özat mı?’ diye sorduğumda ‘Hayır değilim’ dedi. ‘Kimliğini görmek istiyorum’ dedim, vermedi. Sonrasında ben artık emin olduğumda itiraf etti, ‘Evet, oyum’ dedi. Gitmek istedi, ben göndermedim. 15-20 dakika arbede yaşandı, kaçmaya çalıştı. O orada ben tuttum, herkesten polisi aramasını istedim” demişti.

Prof. Dr. Kadıoğlu'ndan İstanbul depremi için Erdoğan'a çağrı: Herkesi toplamalıProf. Dr. Kadıoğlu’ndan İstanbul depremi için Erdoğan’a çağrı: Herkesi toplamalı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.