Depreme hastanede yakalanan bebek 2 ay sonra ailesine kavuştu

Depreme hastanede kuvözde yakalanan bebeği ailesi 2 ay boyunca aradı. Aradan geçen sürede bebeklerini bulmak için her yolu deneyen aile çocuklarına Mersin'de kavuştu.

Gündem 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli depremler tüm ailelerin yaşantısını kökünden değiştirdiği gibi henüz dünyaya yeni gözlerini açmış olan Meryem bebeği de günler boyu bilinmezliğin ortasında bıraktı. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Berra-Hüseyin İri çiftinin bebekleri hastanede kuvözdeyken yaşandı deprem. Hastane hasar görünce de tüm bebeklerle birlikte Meryem de başka illere sevk edildi. Bu sırada anne ve babasına ise haber verilmedi. Anne babanın bildikleri tek şey bebeklerin çevre illerdeki hastanelere götürüldüğüydü.

Depremin üzerinden geçen 2 ayda çocuklarını arayan çift sonunda Meryem’in Davultepe Çocuk Evleri Sitesi’nde olduğunu öğrendi ve 6 Nisan’da Mersin’e gelerek DNA örneği verdi. Eşleşen DNA örneği sonrası bebek de ailesine kavuştu.

Hissettiklerini ancak yaşayanların anlayacağını söyleyen Berra İri, “Çok mutluyuz. Kızımı gördüğüm anki duygum gerçekten tarif edilemez, ancak yaşayan bilir. Çok duygulu anlar yaşadık, üzüntülü günler yaşamıştık. Kızımız gece gündüz aklımızdan çıkmıyordu” dedi.

Davultepe Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Selman Fidan ise Meryem’in Hatay’dan geldiğini belirterek, “Burada özel bir hastanede belli bir süre kaldıktan sonra kuruluşumuza getirildi. Burada bebeğimizin hiçbir eksiği olmaksızın, büyük bir özveriyle bakıldı. Bebeğimiz de gayet sağlıklı durumda. DNA sonucu çıktı ve ailesine bebeği teslim ettik. Gerçekten bu mutluluk bütün yorgunluğumuzu alıyor” diye konuştu.

4282 nolu mezarın artık bir adı var... 'Bir çöp gibi gömmüşler ablamı'4282 nolu mezarın artık bir adı var… ‘Bir çöp gibi gömmüşler ablamı’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.