Depremden 122 gün sonra enkazdan ceset çıktı

Kahramanmaraş merkezli depreminin 122. gününde Adıyaman’da, bir binanın enkazını kaldırma çalışmaları esnasında kadın cesedi bulundu.

Gündem 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Adıyaman’ın Turgut Reis Mahallesi Eski Valilik Kavşağı yakınlarında bulunan bir binanın enkazının kaldırılmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmalarda önceki gün, yani depremin 122. gününde binanın bodrum kısmından 20 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir kadın cesedi bulundu.

Türk Tabipleri Birliği de (TTB) büyük yıkım yaratan ve resmi rakamlara göre 50 binden fazla kişinin öldüğü deprem sonrası hala cenazesine ulaşılamayan binlerce kişi olduğunu belirtti. TTB’nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6 Şubat depremlerinin üzerinden dört ay geçti. Halen binlerce cenazeye ulaşılamadı. Hatay’da dört meslektaşımızın cenazesi ile ilgili bir bilgiye de ulaşamadık. TTB olarak deprem bölgesindeki çalışmalarımıza devam ediyor ve herkesi dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.”

Deprem sonrası açıklama yapan Adli Tıp Uzmanları Derneği (ATUD) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti çalışmalarının sürdüğünü ve yaklaşık 2 bin 500 civarında cesedin henüz kimliklendirilmediğini söylemişti.

Depremzedelere fatura şoku: Ertelenen elektrik faturaları toplu halde gönderildiDepremzedelere fatura şoku: Ertelenen elektrik faturaları toplu halde gönderildi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.