Depremzede anne SMA hatası çocuğu için yardım bekliyor

Hatay'da depremden kurtulan SMA hastası 13 aylık Güneş Aydın, kilo almadan acil gen tedavisi olması gerekiyor. Anne Gülben Aydın 'Hayırseverler yavruma sahip çıksın' dedi.

Gündem 2 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Hatay’ın Antakya ilçesinde 25 günlükken SMA TİP-1 teşhisi konulan 13 aylık depremzede bebek Güneş Aydın tedavi olmayı bekliyor. Kahramanmaraş merkezli depreme yakalanan Güneş bebek evi ile birlikte kampanyaya yardımcı olan birçok yakınının kaybetti. Yardım kumbaralarının da enkaz altında kalması ve deprem nedeniyle Valilik onayıyla yardım kampanyası da yavaş ilerleyen Güneş bebek şimdi belirli bir kiloya gelmeden gen tedavisini alması gerekiyor. Sabah’tan Murat Karaman’ın haberine göre depremde evleri yıkılan, kız kardeşini ve 2 yeğenini kaybeden 2 çocuk annesi Gülben Aydın (29), “Kampanyamız şu an yüzde 45’e ulaştı. Bu arada kızım 10 kilo ve 12,5 kiloya gelmeden bu tedavinin olması gerekiyor. Kızı kilo almasın diye aç yatırıyoruz. Depremde evimizi, yakınlarımızı kaybettim ama Güneş’imi kaybetmek istemiyorum. Kızımın ablasıyla birlikte parklarda oynamasını istiyorum” dedi.
2017 yılında hayatlarını birleştirdiler İbrahim- Gülben Aydın çiftinin Simay (5) ve Güneş adını verdikleri iki çocukları dünyaya geldi. Güneş 25 günlük iken aile hekimliğinde görevli hemşire anneyi telefonla arayarak “Güneşten aldığımız topuk kanı taramasında SMA TİP 1 rahatsızlığına rastlandı” denildi. Bunun üzerine aile bebeklerini Adana’ya getirdi ve özel laboratuvarda yapılan testlerde de aynı teşhis konuldu. Aile hiç zaman kaybetmeden kampanya için Valiliğe başvurdu. Güneş bebeğin kampanyası iyi giderken 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 2 deprem yaşandı. Aydın’ın ailesi depremde evleri yıkılırken, yardım kumbaraları da enkazın altında kaldı. Yaşanan deprem felaketinde kampanya yavaş ilerlemeye başladı. Bir süre sonra Aydın ailesi yavrularının tedavisi için kolları tekrar sıvadı ve şu an Güneş bebeğin tedavisini için yapılan kampanya yüzde 45’e ulaştı.

Depremde hayatını kaybeden gazeteci basın cemiyetine onursal başkan seçildiDepremde hayatını kaybeden gazeteci basın cemiyetine onursal başkan seçildi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.