Depremzede çocuğun çalınan sandalyesinin yerine yenisi geldi: Yardım edeni kimse görmedi

Depremzede olan Bülbül çiftinin engelli torununun tekerlekli sandalyesi bir sabah konteyner kentte kayboldu. Ailenin yardımına ismi bilinmeyen hayırsever koştu.

Gündem 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Engelli depremzedenin kaybolan tekerlekli sandalyesi, bir hayırsever tarafından konteyner kente bırakıldı.

Mehmet ve Medine Bülbül çifti, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yaşıyordu. Annesi ve babası ayrılan Merve Hazal Bülbül isimli torunlarını da yanlarına almışlardı. Merve Hazal ise doğuştan ‘Hidrosefali’ hastasıydı ve belinden aşağısını hareket ettiremiyordu. 6 Şubat’taki felaket bu aileyi de vurdu ve yaşlı çift ile torunları evsiz kaldı, konteyner kente yerleştirildi. 31 Mayıs akşamı ise ekmek fırınında çalışan Mehmet Bülbül, torununun tekerlekli sandalyesini kaldıkları konteynerin önüne bıraktı. Ancak sabah kalktığında dede Bülbül sandalyenin yerinde olmadığını gördü. Durumu hemen polis ekiplerine bildirdi ve ekipler de sandalyeyi bulamadı. Sandalye olmadığı için küçük çocuğun dış dünyayla bağlantısı da kesildi.

Bülbül ailesinin yaşadıklarının duyurulmasının ardından aileye destek telefonları yağdı. Dün sabah ise ismi öğrenilemeyen bir hayırsever Merve’nin yaşadığı konteynere gelerek kapının önüne tekerlekli sandalye bırakıp gitti. Hayırseverin kim olduğunu görmeyen engelli Merve’ye annelik yapan anneanne Medine Bülbül, sabah kapılarının önünde yeni sandalye görünce çok şaşırdığını anlattı.

Yeniden tekerlekli sandalyeye kavuşan Merve Hazal Bülbül.

Torunu Merve’nin anne ve babasının ayrı olduğunu, bu nedenle kendisinin baktığını söyleyen Medine Bülbül, tek isteğinin Merve’nin tedavi edilmesi olduğunu belirtti ve “Tek umudum bu çocuğun ayağa kalkabilmesi. Ben ölürsem bu çocuğa hiç kimse bakmaz. Çocuğun yürüyebilmesi için ameliyat ettirilmesi gerekiyor. Doktorlar ameliyat yaptırılırsa yüzde 70 oranında yürüyebileceğini söylediler. Bir hayırsever el uzatırsa çocuğumuz yürüyebilecek. Kocam çalışıyor ancak geçimimizi bile zor sağlıyoruz. Bir an önce tedavi yapılabilirse çocuğumuz yürüyebilecek” diye konuştu.

Merve Hazal ise yeniden tekerlekli sandalyeye kavuştuğu için çok mutlu.

Valilik onayı ile okullara imam: 'Manevi değerler' anlatılacakValilik onayı ile okullara imam: ‘Manevi değerler’ anlatılacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.