Depremzedeleri tahliye etmek isteyen belediyenin 3 yöneticisine uzaklaştırma

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedeleri otellerden tahliye etmek istemesinin ardından belediyenin 3 yöneticisi görevlerinden uzaklaştırıldı.

Gündem 6 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

6 Şubat depremleri 10 ili yıktıktan sonra depremzedelerin konaklaması için birçok yol denendi. Bunlardan biri de belediyelerin kentlerdeki otellerde depremzedeleri misafir etmesiydi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda 550 depremzedeyi kentteki otellere yerleştirdi ancak 21 Mayıs’ta bu hizmetin sona ereceğini duyurdu. Bu duyurunun ardından belediye tepki topladı, iktidar kanadı da seçim propagandası sürecinde bu durumu sürekli dile getirdi. Öte yandan AFAD Başkanlığı da Tekirdağ Valiliği’nden depremzedelerin tüm masraflarının karşılanarak, otel tahsis edilmesini istedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ise önceki gece yaptığı açıklamada geçici konteyner kentlerin yeterli şekilde kurulmaması dolayısıyla ilgili daireye talimat verildiğini ve sürenin uzatıldığını söyledi. Ayrıca açıklamada “Konunun çirkin bir şekilde siyasete alet edilmesi oldukça düşündürücüdür” denildi.

Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı da soruşturma başlatmıştı ve bu kapsamda tahliye kararı verilen kağıtta imzası bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı İsa Karadağ görevlerinden uzaklaştırıldı.

Olayların sorulduğu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konuyla ilgili müfettişlerin Tekirdağ’a geldiğini ve soruşturma devam ettiği için de kendisinin bir açıklama yapmasının doğru olmadığını söyledi. Soruşturmada adı geçenlerin görevden alınmadığını belirten Albayrak, “Bu isimler şu anda soruşturma devam edene kadar görevlerinden uzaklaştırıldılar o kadar ama geçici bir süre. Soruşturma sonucuna göre hareket edilecek. Şu anda soruşturma devam ederken bir açıklama yapmam doğru olmaz” dedi.

Erdoğan'ın ikinci tur stratejisi: Deprem ve depremzedelerErdoğan’ın ikinci tur stratejisi: Deprem ve depremzedeler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.