Derin dondurucudaki çocuk vahşetine ceza yağdı

Gaziantep'te dövülerek öldürülen ve cesedi derin dondurucuda bulunan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay davasında iki sanığa ceza yağdı. Muhabbet Toz’a müebbet ve yedi yıl, Mehmet Aksu’ya 20 yıl ve yedi yıl hapis cezası verildi.

Gündem 4 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Abdurrahman Erbay’dan 2021’de ayrılıp bir yıl sonra resmi olarak boşanan 33 yaşındaki Melisa İlhan kızları Lina Nazlı ve Naime Ceyda’yla birlikte okul arkadaşı Muhabbet Toz’un yanına taşındı. Bu süreçte çocuklarının alıkonduğunu, fuhuşa zorlandığını öne süren İlhan Eylül 2022’de eski eşiyle birlikte polise giderek şikayetçi oldu.

İlhan bahse konu adımının ardından bir televizyon programında çocuklarını aradığını duyurdu ve bir izleyici Naime Ceyda’ya baktığını söyleyip çocuğu polise teslim etti.

Bu sırada Muhabbet Toz’un sevgilisi Mehmet Aksu ise dikkati çeken bir ‘itirafta’ bulundu; Lina Nazlı’nın öldüğünü, cesedinin Seyrantepe’de bir giyim mağazasında derin dondurucuda saklandığını söyledi.

27 Eylül 2022’de yapılan aramada Lina Nazlı’nın derin dondurucudaki cesedine ulaşıldı.

Aksu ile Toz olayın ardından gözaltına alınarak tutuklandı.

Bugün ikilinin 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması vardı.

‘Yurt dışına kaçabilirdim, adalete güvendiğim için kaldım’

Muhabbet Toz son sözü sorulduğunda pişman olduğunu söyledi.

Mehmet Aksu ise gördüğünde Lina’nın zaten ölmüş olduğunu söyledi, tahliyesini istediğini belirterek şöyle dedi:

“Çocuğa eziyet eden herkes ceza çeksin. Annesinin terk ettiği bir çocuk vardı. Dışarıda farklı işlerde koşmaması lazım annenin. Bu çocuk uzun süre orada kaldı. Ben yurtdışına kaçabilirdim, Muhabbet’i de kaçırırdım ama adalete güvendiğim için kaldım. Sorumluların yargılanacağını düşündüm. Olay olduğu gün keşke teslim olsaydım. Bunun bedelini ödüyorum. Eğer gerçekten adalet varsa o annenin yargılanması lazım. Bir anne çocuğunu bakıcıya bırakıp geçemez. Çocuk ailenin umurlarında değildi. Tamam bir çocuk öldü, çocuklara kim eziyet ediyorsa ceza alsın, ancak çocuğun annesi ve babası sorumludur. Olay günü eve gittiğimde çocuk zaten vefat etmişti.”

Mahkeme heyeti sanık Muhabbet Toz hakkında ‘beden ve ruh sağlığı yönünden kendisini savunamayacak çocuğu kasten öldürme’ suçundan indirim uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca ‘çocuğa eziyet’ suçundan yedi yıl hapis cezası verdi.
Mahkeme heyeti sanık Mehmet Aksu hakkında ise ‘Kasten öldürmeye yardım’ suçundan 20 yıl ve ‘Çocuğa eziyet’ suçundan yedi yıl hapis cezası verdi, indirim uygulamadı.

‘İndirim uygulanmadı’

Duruşma çıkışında Lina Nazlı’nın babasının avukatı Ayça Kara Sığırcı mahkemenin kararının yerinde olduğunu vurgulayarak “El birliği ile biz aslında çocuğun hakkını aramak için yola çıkarken güzel bir sonuç elde ettik. Sanıkların biri hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve çocuğa eziyet suçundan yedi yıl, diğer sanık hakkında da kasten öldürmeye iştirakten 20 yıl ve aynı çocuğa eziyet suçundan yedi yıl olarak toplam 27 yıl ceza verdi. Hiçbirine indirim uygulamadı” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.