Dev Rus gemisi bakım için Haliç’e demirledi

Bilimsel araştırma yapan Rusya'ya ait Akademik Loffe adlı gemisinin Haliç'e demirlemesinin sırrı ortaya çıktı.

Gündem 22 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Üç gündür Haliç’te demirleyen Rusya Federasyonu’na ait Akademik Loffe adlı bilim gemisinin sırrı ortaya çıktı. Yalova’dan 18 Temmuz gecesi Haliç’e gelip demirleyen gemi bakım için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haliç Tersanesi’ne geldi. Tersanede bakım için havuzun hazırlanmasını bekleyen gemi, havuz hazırlandığında bakıma alanacak.
Deprem araştırmaları ve okyanus tabanındaki uzak mesafeli sesler üzerine deneylerde uzmanlaşmış gemide 20’ye yakın bilim insanı ve 15 mürettebat bulunuyor.  Akademik Loffe’nin uzunluğu 117 metreye ulaşıyor. Sovyet bilim insanı fizikçi Abram Fedoroviç Loffe’den adını alan gemi 1988 yılında inşaa edildi.

Danimarka el koymuştu

2019’a kadar One Ocean Expeditions LTD şirketine kiralanan gemi 2018 yılında Kanada’da karaya oturdu. One Ocean Expeditions LTD şirketi ile yaşanan ihtilaf nedeniyle 2021 yılının Kasım ayında Danimarka’da Akademik Loffe’ye el konuldu. Bir aylık müzakereler sonucunda gemi 2021’in Aralık ayında serbest bırakıldı.

Rusya Ukrayna'ya giden gemileri uyardı, buğday fiyatları tırmandıRusya Ukrayna’ya giden gemileri uyardı, buğday fiyatları tırmandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.