Yeni iddianame: Polatlar uluslararası çeteyle saldırı anlaşması yaptı

Dilan Polat’ın rakip gördüğü güzellik merkezi sahibi Banu Parlak’a yönelik tehditkar mesajlarının hemen sonrasında Daltonlar çetesiyle irtibata geçtiği ve güzellik merkezinin bu görüşme sonrasında tarandığı iddia edildi.

Gündem 16 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Engin Polat, Dilan Polat ve Sezgin Polat dahil 8 şüpheli için “Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit” ve “Mala zarar verme” suçlarından 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede silahlı saldırının failinin de “Daltonlar Çetesi” olduğu belirtilirken Dilan Polat, tehdit videosunda hedefin Banu Parlak olmadığını savundu.

Kara para aklama iddiası üzerine haklarında soruşturma başlatılan ve tutuklanan sosyal medya ünlüleri Dilan ve Engin Polat çiftinin da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında silahlı saldırı davası için hazırlanan iddianame tamamlandı.

İddianame, Banu Parlak adlı bir başka sosyal medya fenomeninin güzellik merkezlerinin kurşunlanmasıyla ilgili. İddianamede, Dilan Polat’ın sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda “Tedbir kararının anasını göreceksin, iftiranın danasını göreceksin. Bitti bitti… Sana bu prim fazla bile… Sana daha ne mesajlarım var sıra sıra…” şeklinde yaptığı açıklama ile Banu Parlak’a tehdit mesajı gönderdiği söyleniyor.

Savcıya göre, sosyal medya üzerinden yayınlanan bu mesajdan kısa bir süre sonra Sezgin, Engin ve Dilan Polat’ın ortak kararıyla, Engin Polat, Banu Parlak’ın işyerine tehdit amaçlı silahlı saldırı düzenlenmesi için Gürcistan’daki bağlantılarıyla kamuoyunda “Daltonlar çetesi” olarak bilinen suç örgütünün firari yöneticilerinden olan Beratcan ve kardeşi Batın Can Gökdemir ile irtibat kurdu.

Bunun üzerine Beratcan ve Batın Can Gökdemir’in, Daltonlar grubuna ait hücre evinde eyleme hazır, talimat beklemekte olan şüpheliler Batuhan İnci, Yunus Emre Yıldız, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve İsmail Emre Arifoğlu’na eylem talimatı verdiği anlatıldı. Aldıkları talimat doğrultusunda 1 Ekim’de gece saatlerinde Banu Parlak’a ait işyerine 2 ayrı silahlı saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi. İşyerinde saldırı sebebiyle 45 bin TL kadar maddi hasar olduğu anlatıldı.

İddianamede Banu Parlak’ın şikayet dilekçesine de yer verildi. Dilekçesinde Parlak, “Dilan Polat eski arkadaşımdı. Aynı sektörde faaliyet gösteren bir firma kurmam üzerine Dilan ve Engin Polat bana husumet beslemeye başladılar. Bu husumetimiz nedeniyle başlayan hukuki süreçler sonuçlandı. Ancak son zamanlarda kamuoyuna duyurulan bazı itiraf ve ihbar mahiyetindeki açıklamaları sebebiyle Engin ve Dilan Polat’ın benimle hukuk sınırları dışında hesaplaşma gayreti içerisine girdiklerini ve beni öldürtmek istediklerini anlıyorum. Basına da yansıyan bir videoda Halil İbrahim Kalkan isimli şahıs, Engin, Dilan Polat ve Gürsel Yılmaz tarafından azmettirilen bir şahsın silahlı saldırısına uğradığını, kendisinden beni ve Seyhan Soylu’yu vurmasını istediklerini ancak kendisinin kabul etmediğini açıkladı. Polat ailesinden beni öldürtmek istedikleri için şikayetçiyim” dedi.

Dilan Polat güzellik merkezi kararsız: Kimine ulaşılmıyor kimi randevu veriyorDilan Polat güzellik merkezi kararsız: Kimine ulaşılmıyor kimi randevu veriyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.