Dilan Polat önce Nez Demir’e dava açtı, sonra duruşma boyunca ağlayıp davasından vazgeçti

Nez Demir’in Dilan Polat’a ‘hakaret’ içerikli mesaj attığı gerekçesiyle açılan dava Dilan Polat’ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle düştü. Nez Demir ve Dilan Polat duruşma boyunca ağladı.

Gündem 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İstanbul’daki Anadolu Adliyesi dün herhalde tarihinin en gözü yaşlı davalarından birine tanık oldu. Davanın davacısı, epeydir tutuklu olarak cezaevinde olan ve yargılanmayı bekleyen ünlü fenomen Dilan Polat’tı. Davalı ise bir başka sosyal medya fenomeni Nez Demir.

Geçmiş zamanı hatırlayanlar ikili arasında sosyal medya rekabetini de biliyor. Bu rekabet zaman zaman şiddetli sosyal medya tartışmalarına, hatta hakarete varan söylemlere kadar varmıştı.

İşte böyle bir sosyal medya atışması sonrası Dilan Polat, rakibesi Nez Demir’den kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olmuş, savcılar bu şikayeti yerinde görüp Nez Demir hakkında 3 aydan 2 yıl 9 ay hapis istemiyle hakaret davası açmıştı.

Dün İstanbul Anadolu Adliyesi’nde 50. Asliye Ceza Mahkemesi bu davayı görüşecekti. Dilan Polat davaya tutuklu bulunduğu cezaevinden video konferans yöntemiyle katıldı, Nez Demir ise duruşma salonundaydı.

Dilan Polat iddianamesinden tanıklıklar: Suikast karşılığı bedava bayilik verecektiDilan Polat iddianamesinden tanıklıklar: Suikast karşılığı bedava bayilik verecekti

Duruşmada gözyaşları içinde savunma yapan Nez Demir “Çok uzun zaman oldu hatırlamıyorum. Mesaj attığım doğru, ama tehdit unsuru değil. Her zaman aramızdaki kavgalar” dedi.

Ardından sıra şikayetçi Dilan Polat’a geldi. O da gözyaşlarını tutamadan konuşuyordu, en sonunda  “Şikayetimden vazgeçmek istiyorum. Avukatlarım huzurdadır, ben hür irademle şikâyetimden vazgeçiyorum” diye konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme Dilan Polat’ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle davanın düşmesine karar verdi. Yaklaşık 15 dakika süren duruşmada Dilan Polat ve Nez Demir duruşma boyunca ağladı.

Dilan Polat'ın 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafındaki fenomenlerin ifadesi alınacakDilan Polat’ın ‘Şampiyonlar Ligi’ fotoğrafındaki fenomenlerin ifadesi alınacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.