Dilan Polat’ın tahliye talebine ret

'Suç gelirlerinin aklanması' suçuyla ilgili davada tutuklu bulunan Dilan Polat'ın tahliye talebi 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Gündem 22 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Cezaevine girdikleri güne dek lüks hayatlarına dair paylaşımlarıyla dikkati çeken, ancak Kasım 2023’te ‘kara para aklamak’, ‘vergi usul kanununa muhalefet’ ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek’ suçlamalarıyla eşi Engin Polat ile birlikte tutuklanan fenomen Dilan Polat bir süredir tahliye olmak için hamlelerini sürdürüyor.

Son olarak Polat çiftinin de aralarında olduğu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin ardından mahkeme beş tutuklu sanığın tutukluluk hallerine devam kararı verdi. Bunun üzerine sanık avukatları İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti.

Mahkeme dört sanık için itirazın reddine karar verirken evrakları eksik olan Dilan Polat bugün yeniden değerlendirilmeye alındı. Ancak itirazı yine reddedildi.

MASAK raporunun detayları ortaya çıkmıştı

Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili hazırlanan 908 sayfalık son raporda Dilan Polat’ın 2020-2023 yılları arasında üç gayrimenkul aldığı, hesabına beş milyon 400 bin lira girdiği fakat hesaplarında şüphe uyandıracak bir verinin olmadığı aktarılmıştı.

Raporda Dilan Polat’ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, karar vericilerinin Engin ve Sezgin Polat olduğu kaydedilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.