Disleksik öğrenciyi törende rencide eden öğretmene soruşturma

Afyon’da Atatürk İlkokulu'nun bahçesinde gerçekleştirilen 29 Ekim töreni sırasında disleksik bir öğrenci gösterideki hareketleri uygulayamadığı gerekçesiyle cezalandırıldı. Sosyal medyada görüntüleri hızla yayılan skandala ilişkin soruşturma başlatıldı.

Gündem 31 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Tüm yurtta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ortaya çıkan görüntüler görenleri coşkuya sevk ederken, Afyon’da cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışmayan bir ayıp, yürekleri yakmıştı. Olaya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

Olay, Afyonkarahisar merkezindeki Atatürk İlkokulu’nda yaşandı. 4/İ sınıfının 24 öğrencisi sınıf öğretmeni Ş.Ş. öncülüğünde bir gösteri hazırlandı. Çocuklar üzerinde Atatürk fotoğrafı ve Türk bayraklarının olan tişörtleriyle sahneye çıktı.

Çocuğun annesi aldığı cevapla şok oldu

Gösterinin başlayacağı anda ise sınıf öğretmeni dikkat eksikliği  ve disleksi rahatsızlığı olduğu ve hareketleri yapamadığını öne sürdüğü M.E.T.’yi gruptan ayırıp merdiven girişindeki kısma götürdü. Daha sonra çalan müzik eşliğinde sınıf gösterisini sundu. Sınıftan ayrılan M.E.T., ise ellerini önüne bağlayıp arkadaşlarını seyretti.

Çocuğun annesi A.T., durumu fark edince gösteri sırasında koşarak öğretmenin yanına gittiğini ve durumun neden böyle olduğunu sorduğunda ise ‘İlgisiz anne ve babanın çocuğu, sizin çocuğunuz disleksik’ diyerek ummadığı bir cevap aldığını söyledi. Anne A.T., konuyla ilgili okul yönetimi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de şikayetçi olacağını ifade etti

Konuyla ilgili bilgisine başvurulan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi ise olayın kendilerine intikal ettiğini, okul müdürü ile görüştüklerini ve olay ile ilgili inceleme başlattıklarını ifade etti.

Şırnak'ta otizmli çocuğu tokatlayan polis tutuklandıŞırnak’ta otizmli çocuğu tokatlayan polis tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.