Diyarbakır’da ‘şeriat’ operasyonu: 6 gözaltı

Diyarbakır’da bir alışveriş merkezi ile surlara ‘Tevhid ve Yaşasın Şeriat’ bayrağı asan 6 kişi gözaltına alındı. HÜDAPAR'a yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından asılan afiş sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştı.

Gündem 24 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Konya’dan sonra Diyarbakır’da da şeriat provokasyonu yaşandı. Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından şehrin sembol noktalarına “Yaşasın Şeriat” yazılı pankart asıldı.
HÜDAPAR’a yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Derneği, Diyarbakır’da şehrin birçok noktasına “Yaşasın Şeriat” pankartları astı. Tarihi sura, caddelere ve üst geçitlere asılan ‘Yaşasın Şeriat’ yazılı pankartların dron aracılığıyla çekilen görüntüleri, derneğin Diyarbakır temsilciliğinin X hesabından paylaşıldı.

Videoda, “Şeriat adalettir, hakikattir, hürriyettir. Yaşasın Şeriat!” yazılı pankartı asan örgüt sempatizanlarının kar maskesi taktığı görülürken, yakın çekimlerde söz konusu kişilerin yüzlerinin buzlanması dikkat çekti.

Diyarbakır’da ‘şeriat’ operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri, geçtiğimiz ay bir alışveriş merkezi ile tarihi surlara üzerinde ‘Yaşasın Şeriat ve Tevhid’ yazılı bayrak asan kişilere yönelik operasyon gerçekleştirdi.

TEM Şube’ye götürüldüler

Diyarbakır’da birçok yere “Yaşasın Şeriat” yazılı pankartlar asıldı

Operasyon kapsamında A.Y., M.N.Ç, İ. Z, Y.Ç, İ.İ ve E. A gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişi sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Geçtiğimiz ay bir grup, Diyarbakır surlarına ve kentteki bir AVM’ye “tevhid” bayrağı ile üzerinde ‘Yaşasın Şeriat’ yazılı pankart asmıştı.

Erdoğan'ın 'şeriat' çıkışına Özel'den yanıt: Uygulanırsa bir tane parmağın, elin, dilin kalmazErdoğan’ın ‘şeriat’ çıkışına Özel’den yanıt: Uygulanırsa bir tane parmağın, elin, dilin kalmaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.