Doğa yürüyüşünde saldırıya uğrayan kadın canını zor kurtardı

Antalya'da doğa yürüyüşü sırasında saldırıya uğrayıp, eşinin müdahalesi ile kurtulan Rus asıllı Türk vatandaşı E.G.'nin boğazını sıkıp, uçurumdan atmak isteyen Ö.D., polis tarafından yakalandı.

Gündem 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Rus asıllı Türk vatandaşı E.G. ile Türk eşi S.G., 9 Aralık’ta Kemer ilçe merkezindeki Çalıştepe’ye doğa yürüyüşüne çıktı. Bir süre sonra eşinin yanından uzaklaşıp fotoğraf çekmek için uçurum kenarına gelen E.G.’nin yanına biri geldi, kadınla konuşmaya çalıştı. İddiaya göre E.G. Rus olduğunu söyleyince adam aniden kadına saldırdı. Dahası boğazını sıkıp uçurumdan atmaya kalkıştı. Direnen kadın çığlık atarak yardım istedi.

Saldırgan boğuşma sırasında bile yere düşen E.G.’nin boğazını sıkmayı sürdürüyordu. Eşinin çığlıklarını duyup olay yerine gelen S.G. saldırgana müdahale etti. O da olay yerinden uzaklaşıp ormana gitti.

Çok sayıda kaydı ortaya çıktı

S.G.’nin 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istemesi üzerine bölgeye Kemer Emniyet Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi. S.G. ile eşi E.G. saldırgandan şikayetçi oldu. Bölgedeki incelemede saldırganın kaçarken düşürdüğü poşette kimlik ve birkaç vesikalık fotoğraf bulundu.

Kimliği Ö.D. olarak tespit edilen kişinin Antalya Huzurevi’nde kaldığı, ama bir süredir oraya uğramadığı belirlendi. Ö.D.’nin daha önce ‘canavarca hisle öldürme’, ‘cinsel saldırı’ ve ‘suç delilini karartmak amacıyla öldürmek’ suçlarından kaydı olduğu anlaşıldı. Ö.D.’nin ‘cinsel saldırı’ suçunu 2003’te yine Kemer’de işlediği tespit edildi.

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Ö.D. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri ile Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Gözaltına alındı

Kemer’in dağlık bölümlerinde ve ilçe merkezinde şüpheliyi arayan, çok sayıda güvenlik kamerası görüntüsü inceleyen polis dün sabah Ö.D.’yi Antalya kent merkezinde yakalayıp gözaltına aldı.

Olay anını kaydetmiş

Öte yandan E.G.’nin saldırı anında cep telefonu kamerasının kayıtta olduğu, olayın bir bölümünü çektiği ortaya çıktı. Kadın ile saldırganın yüzünün görünmediği görüntülerde E.G.’nin yanına yaklaşan Ö.D.’ye “Evet, ben Rus’um. Ne istiyorsunuz?” dediği, ardından saldırıya uğrayan kadının çığlık sesleri duyuluyor.

Aldatma kavgası: Kocasını ikinci kattan attı, başında bıçakla beklediAldatma kavgası: Kocasını ikinci kattan attı, başında bıçakla bekledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.