Doktora penis tazminatı davası: ‘Büyütecekti, küçülttü’

Bankacı İlter Türkmen penis büyütme ameliyatı oldu. Türkmen “Ameliyat öncesi 12 santim uzunluğunda olan penisim 11 santime geriledi” diyerek doktordan tazminat talep etti. Davalı Doç. Dr. Haluk Söylemez ise “İşlemde hiçbir kusur yok” dedi.

Gündem 1 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

2023’ün son günlerine ilginç bir tazminat davasıyla girildi: Bir bankacı penisini büyütmesi için bıçağının altına yattığı doktordan şikayetçi oldu: “Büyütme sözü vermişti, büyütmek bir yana penisim bir santim de kısaldı.” Bankacının bu bir santime biçtiği tazminat 500 milyon TL…

Bankacı İlter Türkmen’in penis büyütme ameliyatı onda olayın kamuya yansımasını bile göze alacak kadar büyük travmaya neden oldu. Türkmen “Ameliyat öncesi 12 santim uzunluğunda olan penisim 11 santime geriledi” diyerek doktorundan tazminat talep ediyor. Davalı Doç. Dr. Haluk Söylemez ise “Yaptığım işlemde hiçbir kusur yok, penisi zaten o kadardı” diyor.

Tekirdağ 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen ilginç davada bankacı İlter Türkmen ile üroloji uzmanı Doç. Dr. Haluk Söylemez ile karşı karşıya geldi. HalkTV’nin aktardığı dosyaya göre Tekirdağ’da yaşayan Türkmen uzun uzun araştırdı ve penis büyütme ameliyatı için Doç. Dr. Haluk Söylemez’de karar kıldı.

Ameliyat işlemi 29 Ocak 2022 günü yapıldı. Ameliyattan sonra kanama oluştu. Ameliyatı yapan doktora haber verildi. Söylemez hastaneye geldi. Kontrolden sonra Türkmen’in yeniden ameliyata alınması kararlaştırıldı.

Silahını kemerine takarken penisini vurduSilahını kemerine takarken penisini vurdu

Yapılan ikinci ameliyattan sonra kanama durdu. Birkaç gün sonra taburcu olan Türkmen bir aya yakın yürümekte zorlandı, ameliyat yerinde iz kaldı.

Ancak Türkmen açısından esas sorun ameliyatla birlikte penis boyunda beklediği uzamanın olmaması oldu. Türkmen doktoru ile yaptığı birkaç görüşmede gerekirse bir kez daha ameliyat masasına yatabileceğini söyledi. Ancak doktor uygun zamanın beklenmesi gerektiğini telkin etti.

‘Kısalmış ve incelmiştir’

Taraflar arasında devam eden görüşmeler zaman içinde soruna dönüştü. Türkmen Dr. Söylemez’den tazminat talebinde bulundu.

“Sonuçlar hiç de vaat edilenler gibi olmamıştır” denen dava dilekçesinde “Müvekkil ile davalı arasında yapılan ön görüşme ve muayene sonrası davalı hekim müvekkilimize minimum üç cm uzama, maksimum beş cm uzama ve minimum 1,5 cm, maksimum üç cm çap artışı vaat etmiştir. Ancak vaat edilen uzama ve kalınlaştırma sonuçları da müvekkilimize sunulmamış, hatta aksine ameliyattan önce 12 cm uzunluğa sahip olan cinsel organı davalı hekimin hatalı müdahalesi sonucu 11 santimetreye kısalmış ve incelmiştir” dendi.

Doktor: Kusurum yok

Doç. Dr. Söylemez adına yapılan savunmada ise doktorun yaptığı işlemlerde hiçbir kusur olmadığı vurgulandı. Savunma dilekçesinde “Muayene sonucunda hastaya mevcut anatomik yapısından dolayı diğer ameliyatlarda elde edilen ortalama uzamanın kendisinde olamayabileceği yani daha az bir uzama olabileceği ayrıntılı anlatılmıştır” dendi.

Küçültme olmamıştır

Dilekçede Türkmen’e rakamsal vaatte bulunulmadığına işaret edilip şöyle dendi:

“Davacı yanın mevcut anatomik yapısından dolayı diğer ameliyatlarda elde edilen ortalama uzamanın kendisinde olamayabileceği yani daha az bir uzama olabileceği ayrıntılı anlatılmıştır. Davacı hastanın penis boyunu 12 cm olarak belirttiği, ancak müvekkil hekimin yaptığı ölçümde 11 cm olarak penis boyu ölçülmüş olup davacının penis boyunda küçülme olmamıştır.”

500 bin TL maddi tazminat istedi

Savunma dilekçesinde Türkmen’in manevi tazminat talebinin ‘fahiş’ olduğu kaydedilerek “Davacı yanın başka bir hekimden 500.000 TL gibi fahiş fiyat aldığı gerekçesiyle tedavisi nedeni ile müvekkilden davacının bu ücreti maddi tazminat olarak talep etmesi mesnetsiz olup zenginleşmeye yöneliktir ve kabul edilemez” dendi.

Dava dosyasına ilişkin yargılama sürerken bankacı İlter Türkmen ile Doç. Dr. Haluk Söylemez’in avukatları davaya ilişkin yorum yapmak istemedi.

Erkeklerin penis boyu son 30 yılda yüzde 25 büyüdü, bilim nedenini açıklayamıyorErkeklerin penis boyu son 30 yılda yüzde 25 büyüdü, bilim nedenini açıklayamıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.