Doktorla tartışan hasta pişman oldu, özür pankartı astı

Tartıştığı doktordan daha sonra gelip özür dileyen hasta bir de pankart yaptırarak örnek oldu. Doktor Koray Topçu "Sağlık çalışanlarına karşı şiddet haberleri duyduğumuz bu dönemde bunun çok güzel bir jest olduğunu düşünüyorum" dedi.

Gündem 29 Aralık 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Sağlıkta şiddet önlenemiyor. Kendilerini ve yakınlarını iyileştirsinler diye başvurdukları doktorları hemşireleri öldüresiye döven hasta veya hasta yakını sayısı eksilmiyor. Muş’tan gelen haber ise farklı. Güneydoğu’nun Sesi’nde yer alan habere göre Muş’un Hasköy ilçesinde hasta ve hasta yakını tartıştıkları doktordan özür dilemek için toplum sağlığı merkezi girişine pankart astı.

Hasköy İlçe Toplum Sağlığı Merkezi’nde aile hekimi olarak çalışan Dr. Koray Topçu hasta muayene ettiği sırada hasta ve hasta yakını ile kısa bir tartışma yaşadı. Tartışma büyümeden tatlıya bağlansa da yaptıklarından pişmanlık duyan hasta ve yakını ertesi gün Toplum Sağlığı Merkezi’ne gidip doktordan özür diledi. Bununla da yetinmeyen hasta ve yakını “Doktor Koray Topçu’ya saygısızlık ettik, özür dileriz” yazılı pankartı Toplum Sağlığı Merkezi’nin duvarına astı.

‘Çok güzel tepkiler geldi’

Pankartın önünde fotoğraf çektirip paylaştığını söyleyen Doktor Koray Topçu “Açıkçası pankartı sabah gördüğümde çok hoşuma gitti” dedi. 13 yıldır Muş’ta görev yapan Topçu yaşanan tartışmayı anlattıktan sonra, “Sağlıkta şiddetin çok arttığı, neredeyse her gün doktorlara, tabiplere veya sağlık çalışanlarına karşı şiddet haberleri duyduğumuz bu dönemde bunun çok güzel bir jest olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlar da oldukça düşünceli davranmış. Kendi sosyal medya hesaplarımdan bu anın görüntüsünü paylaştım. Çok güzel tepkiler geldi. Etraftaki insanlar, değerli meslektaşlarım ve sağlık çalışanları güzel tepkiler verdi. Temennim, sağlıkta şiddetin bir an önce çözümlenmesi yolunda ve bu hem hastalar açısından hem sağlık çalışanları açısından, mutlaka çok iyi olacaktır. En azından bu görüntüyle, bu pankartla, bu karşılıklı anlaşmayla buna da bir umut ışığı olabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

Yine sağlıkta şiddet: Göz doktorunun gözünü yaraladılarYine sağlıkta şiddet: Göz doktorunun gözünü yaraladılar

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.