Dokuz kişinin yaralandığı kaza için altı bin lira ceza

Erzurum'da hafif ticari aracıyla makas attığı için iki aracın çarpışmasına neden olan Mustafa Tok hakkında mahkeme kararını verdi. Bir yıl hapis cezası alan Mustafa Tok cezaevine girmeyecek. Günlüğü 20 TL'den altı bin TL ödeyecek.

Gündem 21 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Erzurum’da 3 Temmuz 2022’de Erzurum- Çat kara yolu Beyaz Evler Kavşağı’nda ‘makas kazası’ yaşandı. Abdulbari Önal yönetimindeki otomobil düğün konvoyunda yer alan Mustafa Tok’un kullandığı hafif ticari aracın aniden makas atıp sol şeride geçerek sıkıştırması sonucu refüje çarptı. Daha sonra otomobil karşı yönden gelen Cihat Karaca kontrolündeki araçla da çarpıştı. Dokuz kişinin yaralandığı kazayla ilgili Erzurum 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Dün karar duruşması görülen davada makas atan sürücü Mustafa Tok’un avukatı refüje çarparak karşı şeride geçen sürücü Abdulbari Önal’ın hız sınırının üzerinde seyrettiğini ileri sürdü. Sanık avukatı olayla ilgili eksik inceleme yapıldığını savunarak yeniden rapor alınması talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti talebi reddetti.

Kazada iki araç pert oldu, 9 kişi yaralandı.

Asli kusurlu çıktı, altı bin TL ödeyecek

Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nin bilirkişi raporunu da göz önüne alan mahkeme sürücü Mustafa Tok’un asli kusurlu olduğunu belirtti. 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi taksirle yaralama suçundan sürücüye bir yıl hapis cezası verdi. Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, olaydan sonraki ve yargılama sürecindeki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme cezayı 10 aya indirdi. Bir gün için 20 TL olmak üzere hapis cezasını 300 gün karşılığı adli para cezasına çevrilerek altı bin TL adli para cezasıyla cezalandırılması kararı veren mahkeme sürücünün altı ay süreyle belgesinin alınmasına, yargılama ve vekalet ücretlerinin tahsiline karar verdi.

Mahkeme kararıyla adaletin tecelli ettiğini belirten Abdulbari Önal “Seyir halinde giderken düğün konvoyunda olan aracın makas atarak önümüzü kesmesi üzerine bir anda refüje vurduktan sonra karşı şeride geçtim. Karşı şeritten gelen araçla da kafa kafaya girdik. Dokuz yaralı vardı. Çok şükür, kazayı ufak tefek sıyrıklar, yaralarla atlattık. Araçların ikisi pert oldu. Tutulan raporlar sonucunda mahkemelik olduk. Mahkeme sonucu da lehimize döndü. Makas atmak doğru şey değil. İnsanların canına, malına, hayatına mal olabiliyor. Adalet geç de olsa tecelli etti” dedi.

Dört yıldır hiçbir şey görmüyordu, gözünü enkaza açtıDört yıldır hiçbir şey görmüyordu, gözünü enkaza açtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.