Dolandırıcılık dosyasından torpil çıktı: Bu kez yer Ukrayna

Ukrayna'yı dolandırmakla yargılanan Koray Altınel'in anlaşma imzalanmadan önce Ukraynalı yetkili Volodymyr Krakovetsky'nin ailesini yasak olmasına rağmen Polonya'dan Türkiye'ye getirdiği dava dosyasında yer aldı.

Gündem 3 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Savaşın  kaybedenlerinin her zaman yoksullar ve sıradan insanlar olduğu Türkiye’deki bir dava dosyasında yer aldı. Adı Volodymyr Krakovetsky 1987 doğumlu bir Ukraynalı. Volodymyr Krakovetsky, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından sonra  Ukrayna İçişleri Bakanlığına bağlı İletişim Başkanı oldu. Savaşın şiddeti arttığından Ukrayna ordusu ve milis güçlerinin askeri malzemelere olan ihtiyacı daha da çok arttı. Bu nedenle Volodymyr Krakovetsky’e yeni bir görev verildi. Türkiye’den askeri malzemeler alınması konusunda tek yetkili imza sahibi oldu.

Volodymyr Krakovetsky’nin dava dosyasına giren kimliği.

Bir Ukrayna milliyetçisi olan Volodymyr Krakovetsky  Türkiye’ye gelerek miğfer, çelik yelek gibi askeri malzemelerin alınması için çeşitli şirketlerle görüşmeler yaptı ve Koray Altınel’in sahibi olduğu AKA adlı savunma şirketiyle 5 milyon 100 dolar karşılığında çelik yelek ve miğfer alımı konusunda anlaştı.

Türk Büyükelçiliği arandı

Ukrayna halkı Rus bombardımanları altında ölürken Volodymyr Krakovetsky’nin bir bir sıkıntısı vardı. Kendi ailesi ve nişanlısının ailesini Ukrayna’dan çıkaramıyordu. Çünkü Ukrayna hükümeti 2022 yılının şubat ayında  16-60 yaş arasındaki erkeklerin ülkeden çıkışını yasaklayarak askere çağırıyordu. Volodymyr Krakovetsky’nin ailesi de bu nedenle Polonya’ya geçmedi. Burada devreye Koray Altınel girdi ve ben ‘çözerim’ dedi. Polonya’daki Türk Büyükelçiliğini arayan Koray Altınel Volodymyr Krakovetsky’nin sorununu çözerek kendi ailesi ve nişanlısının ailesini Polonya üzerinden Türkiye’ye getirdi.

Annesinin evine yerleştirdi

Koray Altınel bununla da yetinmedi. Volodymyr Krakovetsky’nin savcılık ifadesine Koray Altınel annesinin Antalya’daki evine Volodymyyr Krakovetsky’nin ailesini yerleştirdi. Ailesi Antalya’da tatil yapan Volodymyr Krakovetsky ise silahları ve askeri malzemeleri Ukrayna’ya göndermeye çalışıyordu. Ancak paranın yatmasına rağmen malzemeler gelmedi. Son çare olarak savcılığa giderek başta Koray Altınel olmak üzere 6 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Açılan dava her ne kadar bir dolandırıcılık davası da olsa Volodymyr Krakovetsky’nin ifadesinden savaşın kaybedenlerinin kimler olduğunu, torpilli olanların her zaman rahat bir yaşam sürdüğünü gözler önüne serdi.

Ukrayna'yı dolandırdığı iddia edilen Hande Fırat'ın eşi konuştu: Benim bir dahlim yok, askeri ateşeyi tanıyorumUkrayna’yı dolandırdığı iddia edilen Hande Fırat’ın eşi konuştu: Benim bir dahlim yok, askeri ateşeyi tanıyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.