Dört yıldır bulunamayan Gülistan Doku’nun annesi: Her gün balkona çıkıp kızımı gözlüyorum

Gülistan Doku 4 yıldır kayıp. Ailesi, arkadaşları ve kadın platformu 4'üncü yılda Tunceli'de yine bir araya geldi, yine sordu: Gülistan Doku nerede?

Gündem 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Gülistan Doku için Tunceli'de yürüyüş yapıldı.

Tunceli’de üniversiteye giden Gülistan Doku 4 Ocak 2020’de erkek arkadaşı Zaynal Abakarov ile sokak ortasında onlarca kişinin gözü önünde tartışmıştı. Erkek arkadaşının evli olduğunu öğrendiği iddia ediliyordu. 5 Ocak’ta ise Gülistan Doku’nun bir dolmuşa bindiği şehir içi kameralara yansıdı. Bir daha onu gören olmadı. Okul arkadaşları hemen kayıp başvurusu yaptı ama bir gün önce tartıştığı Zaynal Abakarov gözaltına alınmadı. Avarakov’un üvey babası şehirde polis olarak görev yapıyordu.

Tam 4 yıl oldu. Gülistan Doku’nun ne ölüsüne ne dirisine ulaşıldı. Diyarbakır’da yaşayan annesi Bedriye, babası Halit, ablası Aygül Doku, üniversite arkadaşları, DEM Tunceli Milletvekili Ayten Kordu ve kentteki kadın platformlarının üyeleri, ellerinde Gülistan Doku’nun fotoğrafları ve pankartlarla kayboluşunun 4’üncü yılında Tunceli’deydi. Topluluk ‘Gülistan Doku Nerede’ ve ‘Hepimiz birer Gülistan’ız’ sloganlarıyla Seyit Rıza Meydanı’na kadar yürüdü.

4 yıldır kayıp olan Gülistan Doku 21 yaşında bir üniversite öğrencisiydi.

‘Kardeşim karanlıkta’

Kadın platformu burada basın açıklaması yaparak Gülistan’ın akıbetini sordu. Abla Aygül Doku da yaptığı konuşmada kardeşinin karanlıkta olduğunu belirterek, “Gülistan buralarda, ablası onu hissediyor. Ablam beni bu karanlıkta bırakmayacak, katillere hesap soracak ve susmayacak” diyorsun biliyorum. Ben seninle o kadar gurur duyuyorum. Sen bana, insan kardeşini sevince ölmeyeceğini öğrettin. Ben kendimde ağlama hakkını bulmuyorum. Ne zaman ağlamak istesem aklıma sen geliyorsun. ‘Gülistan benim üzülmemi istemezdi’ diyorum. 4 yıl geçti kardeşim karanlıkta, ben onu bu karanlıktan çıkaracağım, kendime söz verdim” dedi.

Konuşmaların ardından kalabalık, karanlıkta olduğunu belirttikleri Gülistan için el feneri ve cep telefonlarının flaşlarını yaktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından #GülistanDokuNerede etiketiyle paylaşım yaptı.

 

Gülistan Doku soruşturmasında 26 ay sonra gözaltıGülistan Doku soruşturmasında 26 ay sonra gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.