Dövdüler, öldürdüler, evini yaktılar… 18 yıllık ‘Taçsız Kral’ cinayeti çözüldü

Bursa'da 18 yıl önce işlenen bir cinayetin sır perdesi, ölen kişinin evinin yakılmasıyla yıllarca aralanmadı. Ama tüm detaylar yeniden incelenince cinayet gününde yaşananlar bir bir gün yüzüne çıktı.

Gündem 26 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Öldürülen Tuncay Türk'ün kundaklanan evi.

Bursa’da tam 18 yıl önce her sabah olduğu gibi 25 Ekim günü de Doğa Parkı’nda yürüyüşe çıkan vatandaşlar dehşete kapıldı. Çünkü keyifli yürüyüşleri yol kenarındaki bir cesetle son buldu. Haber verdikleri jandarma ekipleri cesedin boğazının kesildiğini ve üç de kurşun sıkıldığını tespit etti. Bacağında ‘Taçsız Kral’ dövmesi olan erkek cesedinin kimliği araştırılırken yürekleri ağza getiren bir olay daha yaşandı. Cesedin bulunmasından sadece iki gün sonra Yıldırım ilçesinde bulunan Yiğitler Mahallesi’ndeki gece karanlığını bir evden yükselen alevler böldü. Mahalleli ne olduğunu o an anlamadı, sadece panik hakimdi ama bu bir cinayet öyküsünün son hamlesiydi ve aradan yıllar geçtikten sonra ipin ucu çekilecekti. O gece öğrenilen yanan evin iki gün önce ölen kişiye ait olduğuydu. Bu ‘Taçsız Kral’ dövmeli kişi de 22 yaşındaki Tuncay Türk’tü.

Cesedin bacağında ‘Taçsız Kral’ dövmesi vardı.

Tuncay Türk’ün nasıl ve neden öldüğü yıllarca bir sırdan ibaretti. Ancak jandarma ekipleri soruşturmayı sürdürdü, sonunda da Yiğitler Mahallesi’nin sorumluluğunun polise geçmesi ile dosya, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne devredildi. Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri cinayeti de kundaklamayı da araştırmaya başladı. Araştırmalarda 2006 yılında Tuncay Türk’ün bir de kız arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Kadının ailesinden şüphelenen ekipler hem fiziki hem de teknik takibe başladı. Aileden biri olan 40 yaşındaki Z.A. uyuşturucu madde ticareti yaptığı için hapishanedeydi. Esas şüphe diğer detaylar da göz önüne alındığında bu kişide yoğunlaştı.

Tuncay Türk’ün evindeki her şey küle dönmüştü.

Z.A.’nın bir de kendisiyle aynı yaşta olan Y.K. adında yakın arkadaşı vardı. Polisler Y.K.’yı 2006’daki cinayet yüzünden gözaltına aldı ve o da sorgusunda olanları itiraf etti. Y.K.’nın anlatımına göre cinayeti ve kundaklamayı arkadaşı Z.A., R.A. ve İ.K. gerçekleştirmişti. Bu sırada onun rolü iddiasına göre sadece yanlarında olmasıydı. Bu bilgilerin ardından şu anda hapishanede zaten tutuklu olan Z.A. adliyeye getirildi ve sorgusunda o da olanı biteni anlattı.

Yıldırım ilçesindeki kundaklanan evin dışarıdan görüntüsü.

Bütün olay 24 Ekim’de başlamıştı. Adı geçenler gece saatlerinde Tuncay Türk’ü zorla evinden çıkarmış, mahallelinin ceset haberini vereceği Doğa Parkı’na götürmüştü. Burada genci önce dövüp sonra da öldürmüşlerdi. 18 yıl boyunca saklanmalarına neden olacak kundaklama hamlesini de iki gün sonra yine kendileri yapmışlardı. Evi ateşe verip Tuncay Türk’e ait her şeyi silmişlerdi.

İtiraftan sonra Z.A. hakkında tutuklama kararı verildi ve başka bir suçtan tutuklu olduğu Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. İlk itirafçı Y.K.’ya ise ev hapsi adli kontrolü verildi. R.A. ile İ.K. hakkındaysa bir karar verilmedi, çünkü onlar ölmüştü.

19 yıl önceki cinayetin katili yakalandı: Kuzeninin kimliğiyle saklanmış19 yıl önceki cinayetin katili yakalandı: Kuzeninin kimliğiyle saklanmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.