Düğündeki cinayetin arkasından 17 yıl önceki ölümler çıktı

Adana'da Necmettin Ömer Kapka, bir düğün sırasında akrabası Ali Yeşilağaç'ı görünce silahına davrandı. Mersin'de çözülen düğümün arkasından iki cinayet daha çıktı.

Gündem 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Adana’da 13 Mayıs akşamı bir düğüne katılan Ali Yeşilağaç kendisine ayrılan masada oturuyordu. Aradan kısa bir zaman geçmişti, akrabası olan Necmettin Ömer Kapka da aynı düğüne gelmişti. Ali Yeşilağaç ne olduğunu anlamadan Necmettin Ömer Kapka’nın silahından çıkan kurşunlarla yere yığıldı. Ali Yeşilağaç hastaneye kaldırılırken Necmettin Ömer Kapka ise kaçarak Mersin’e gitti.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri Mersin’deki bir evde Kapka’yı yakalayınca silahın neden ateşlendiği de ortaya çıktı. Ali Yeşilağaç, 2006 yılında Necmettin Ömer Kapka’nın annesinin vurulmasıyla ilgili bir davada yargılanmıştı. Ancak deliller yetersiz bulununca davadan beraat etmişti. Necmettin Ömer Kapka ise düğünde gördüğü Ali Yeşilağaç’ın kendisini vuracağını zannettiğini söyledi ve “Silah çekeceğini düşündüm, tabancayla ateş ettim” dedi.

Ali Yeşilağaç’ın üzerindeki şüphe ise 2006 yılındaki Fatime Altundal cinayetiyle sınırlı değildi. Yeşilağaç, yine aynı yıl İsmail Aksu cinayetinden de yargılanıp ‘kasten adam öldürmek’ suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak geçen yıllarda tahliye edilmişti.

Ali Yeşilağaç ölürken, Necmettin Ömer Kapka tutuklandı.

Miras kavgasında ağabeyini pompalı tüfekle öldürdüMiras kavgasında ağabeyini pompalı tüfekle öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.