Dilan Polat’la alay eden şarkıcı Banu Parlak’a ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla gözaltı
Manken Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş ve yeğeni Emre Akkuş karşılıksız çek verdikleri gerekçesiyle yargılanıyordu. Mahkeme sanıkları 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 4’er yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırdı.
Ebru Şallı’nın eşi iş insanı Uğur Akkuş ve yeğeni Emre Akkuş bir alışverişte karşılıksız çek vermekten yargılanıyorlardı. İddianamede 30 Haziran 2021’de tacir sıfatı bulunan sanıkların fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiği ve karşılıksız çek cezasından kurtulmak, müştekiye ödeme yapmamak maksadıyla kamu kurumu niteliğindeki mahkeme aracılığıyla ödemeden men yasağı aldırdığı aktarılıyordu.
Sanıkların hileli hareketlerle müştekiyi dolandırdıkları hususunda yeterli delil ve emarenin bulunduğu anlatılan iddianamede Uğur ve Emre Akkuş’un “nitelikli dolandırıcılık” suçunun “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması ile ticari faaliyet veya kooperatif faaliyeti sırasında, kamu kurum veya kuruluş, siyasi parti, dernek ve vakıfların araç olarak kullanılması” maddelerinden cezalandırılması talep ediliyordu.
Dün Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanıklar yoktu, avukatları geldi. Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı sanıkların Orion Jv Havacılık firmasına 480 bin lira bedelli çek düzenlendiğini, müşteki Ramazan Gedik’in bankaya ibraz ettiği çekin karşılığı olmadığından ödemesini alamadığını belirtti.
Mütalaada sanıkların cezalandırılması istendi. Bunun ardından savunma yapan sanık Uğur Akkuş’un avukatı Ahmet Yıldız zararı gidermek üzere karşı tarafla uzlaşmaya çalıştıklarını belirterek “Ancak zararın beş katı istendiği için uzlaşamadık. Çekle ilgili zararı gidermeye hazırız. Bize tevdi mahalli belirlenecek olursa biz dosya zararını gidermek istiyoruz. Müvekkilim hakkında beraat kararı verilmesini talep ederiz” dedi.
Sanık Emre Akkuş’un avukatı Hüseyin Çağatay Çakar ise müvekkilinin diğer sanık Uğur Akkuş tarafından dolandırıldığını iddia etti, “Uğur Akkuş’la üç çalışan hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunulmuştur. Müvekkilin imzası taklit edilmiştir. Müvekkilim müşteki şirketi dolandırma kastı yoktur. Bundan menfaat de temin elde etmemiştir. Beraatini talep ederim” dedi.
Davayı karara bağlayan mahkeme her iki sanığı da “nitelikli dolandırıcılık” suçunun “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması ile ticari faaliyet veya kooperatif faaliyeti sırasında, kamu kurum veya kuruluş, siyasi parti, dernek ve vakıfların araç olarak kullanılması” maddelerinden 4’er yıl 2’şer ay hapse çarptırdı. Heyet sanıklara ayrıca 83 bin 320’şer lira para cezası verdi.