Edanur’un katili eski sevgili ‘öl lan’ deyip başına ateş etmiş

18 yaşındaki Edanur'u iş çıkışı takip ederek arkasından pompalıyla ateş eden katille ilgili iddianame hazırlandı. Görgü tanığının ifadesine göre yere düşen Edanur'a yaklaşan katil 'öl lan' diyerek kafasına ateş etmiş.

Gündem 9 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
İddianamede yer alan görgü tanığının ifadesine göre yere düştükten sonra kafasına ateş etmiş.

Kayseri Melikgazi İlçesi’nde bir restoranda garson olarak çalışan 18 yaşındaki Edanur Çoban iş çıkışında eve giderken 13 eylülde saat 22.30 sıralarında arkasından gelen eski sevgilisi Gökhan Çatbaş’ın silahlı saldırısına uğradı. Edanur pompalı tüfekle açılan ateşle yere yığılırken Çatbaş kaçtı. Bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Çoban’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis şüpheli Gökhan Çatbaş’ı Nevşehir’in Avanos ilçesi girişinde yakalayıp, Kayseri’ye getirdi. Çatbaş çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Üniversite sınavında Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü’nü kazandığı, üniversite eğitimi için restoranda garsonluk yapıp harçlık biriktirdiği belirtilen Edanur Çoban memleketi Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde toprağa verildi.

18 yaşında erkek şiddetinin kurbanı oldu.

İddianame düzenlendi

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame düzenledi. Sanık Gökhan Çatbaş hakkında ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede ifadesine yer verilen olayın görgü tanığı evinin olay yerine yakın olduğunu anlatarak “Silah sesi duydum. Önce torpil patlatıyorlar sandım. Camdan baktım. Sırtında bavula benzer askılı çanta olan birini gördüm. Elinde av tüfeği vardı. Yukarıdan sırtına doğru ateş ediyordu. Geriye iki üç adım attı. Yerden bir şey aldı. Tekrar yaklaşıp ‘öl lan’ diyerek küfür ve hakaret ederek kafasına doğru tekrar ateş etti. Soğukkanlı şekilde tüfeği çantasına koyup karşı tarafa geçti. Sonra 112’yi aradım” dedi.

“Tasarlamadım” dediği cinayet için çantasıyla pompalı tüfek getirmiş.

‘Olayı tasarlamadım’

İddianamede Gökhan Çatbaş’ın nöbetçi mahkemede verdiği ifadede cinayeti işlediği pompalı tüfeği çantayla getirdiğini anlattığı, “Olay sırasında alkolün etkisindeydim. Bana hakaret etti. Gözüm döndü ve ateş ettim. Olayı tasarlamadım, tüfeği yanımda getirmemin sebebi de intihar etmek içindi. Edanur’u öldürmek istemedim. Edanur ayrılmak istediği için olay günü son bir kez onunla konuşmak için gittim. Hakaret edince gözüm döndü” dediği yer aldı. Sanık Gökhan Çatbaş 21 Aralık’ta ilk kez hakim karşısına çıkacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.