Edirne-Bulgaristan sınırında orman yangını: İtfaiye erleri yaralandı

Edirne-Bulgaristan sınırında dün öğle saatlerinde yangın çıktı. Alevlere ekipler havadan ve karadan müdahale ederken vatandaşlar da destek verdi. Yangın altı saatte söndürüldü ama çalışmalar sırasında bazı itfaiye erleri yaralandı.

Gündem 12 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Yangına havadan müdahale edildi.

Edirne’nin Ömeroba köyündeki ormanlık alanda yangın çıktı. Burası Bulgaristan sınırında yer alıyor ve alevlerin yükselmesiyle beraber bölgeye Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve İstanbul’dan itfaiye ile orman işletme ekipleri sevk edildi. Beş helikopterle ve iki uçakla havadan müdahale edilen yangın söndürme çalışmalarına karadan 17 arazöz, sekiz su tankeri ve 70 personelle destek verildi.

Çalışmalara uzman ekiplerle birlikte Ömeroba ve çevre köylerde yaşayan vatandaşlar da katıldı. Vatandaşlar anız alanlarını traktörle sürerek yangının yayılmasını engellemeye çalıştı. Bu arada alevlere müdahale eden bazı itfaiye erleri yaralandı. Yaralılara ilk müdahale olay yerindeki sağlık görevlileri tarafından yapıldı.

Orman yangınını söndürme çalışmaları altı saatte sonuç verdi.

Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber ve Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi de bölgeye giderek söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ekipler rüzgar nedeniyle yangını yaklaşık altı saat süren mücadele sonucunda kontrol altına aldı.

Yangın var diye gittiler, cesetle karşılaştılarYangın var diye gittiler, cesetle karşılaştılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.