Emniyet, IŞİD’in önemli ismini Amasya’da yakaladı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), DEAŞ terör örgütünün önemli isimlerinden Lübnan uyruklu A.A.'nın Amasya'da yakalandığını duyurdu.

Gündem 29 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Emniyet’ten IŞİD terör örgütüyle ilgili önemli bir açıklama yapıldı. EGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İstihbarat Başkanlığımız koordinesinde Amasya Emniyet Müdürlüğü’nce sürdürülen çalışmalar kapsamında; DEAŞ terör örgütünün önemli isimlerinden Lübnan uyruklu A.A. isimli şahıs 28 Temmuz 2023 tarihinde Amasya’da gerçekleştirilen operasyon neticesinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Söz konusu şahıs ile ilgili adli işlemler devam etmektedir” denildi.

Emniyet tarafından başka bir açıklamada  ise Yozgat’ta da IŞİD operasyonu yapıldığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“İstihbarat Başkanlığımız ve TEM Daire Başkanlığımız koordinesinde, Yozgat Emniyet Müdürlüğümüz ile müşterek yürütülen operasyon kapsamında;
geçmiş dönemde DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren Irak uyruklu A.K, M.A, S.H, A.H, A.M isimli (5) şahıs, 26.07.2023 tarihinde Yozgat’ta gerçekleştirilen operasyon neticesinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bahse konu şahıslar 28.07.2023 tarihinde sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmışlardır.”

Yargıtay, IŞİD’li Güler’e El Kaide’den verilen cezayı bozduYargıtay, IŞİD’li Güler’e El Kaide’den verilen cezayı bozdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.