En son Çeşme’de görülen Veli’den 47 gündür haber yok: Ailesi afişlerle arıyor

Veli Eren Atay, 47 gün önce İzmir’de kayboldu. En son Çeşme’de görülenen Veli için, anne ve babası şehrin çeşitli yerlerine afişler yapıştırmaya başladı. Aile, Veli’yi görenlerden yardım bekliyor.

Gündem 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İzmir’de yaşayan Mehmet Atay ve Ebru Atay çiftinin çocukları Veli Eren Atay, 15 Temmuz günü öğle saatlerinde arkadaşlarıyla buluşmak için Karşıyaka’daki evinden çıkıp Çeşme’ye gitti.

Atay, aynı günün akşamı arkadaşlarıyla Alaçatı’daki eğlence kulübüne geçti.

Görgü tanıkları ve kamera kayıtlarına göre, saat 02.30 sıralarında Atay’ın birlikte eğlenmeye geldiği 4 arkadaşı mekandan ayrıldı.

Veli Eren Atay ise mekandan saat 04.00 sıralarında çıktı ve bir daha haber alınamadı.

En son annesiyle 16 Temmuz saat 01.00’de telefonda görüşen Veli Eren Atay’ın, kendisini merak etmemelerini, Çeşme’de çok eğlendiklerini söylediği öğrenildi.

Sokak sokak gezip afiş yapıştırıyorlar

Veli Eren’in bulunması için fotoğrafı ve cep telefonu numarasının bulunduğu ‘kayıp’ afişleri bastıran ailesi, sokak sokak gezip, duvar ve direklere yapıştırarak aramaya başladı. “16 Temmuz’da Çeşme Alaçatı’da görülen evladımız Veli Eren Atay bugüne kadar kayıp. Lütfen bilgisi olan, gören emniyete haber versin.” yazılı afişler, İzmir’de şehrin işlek noktalarına yapıştırıldı.

Çevredekilere de Veli Eren’in resmini gösterip, oğlunu gören olup, olmadığını da sorduklarını belirten Mehmet Atay, şunları söyledi:

“Günler geçti hala arıyoruz. Başta Çeşme olmak üzere insanların yoğun olarak gezip, dolaştığı yerlere oğlumun ‘kayıp’ afişlerini asıyoruz. Belki gören olur bizim için bir avantaja dönüşür diye düşünüyoruz. Halkımızdan yardım istiyoruz. Çok zor durumdayız. Aile olarak çok kötü haldeyiz. Oğlumuzu çok özledik. Gören vatandaşlarımız ne olur haber versin. En kısa zamanda güzel haberi bekliyoruz. Halkımızdan yardım istiyoruz. Ne olur bilen, gören varsa haber versin. Herkesten Allah razı olsun. Allah bize yardım etsin.”

Prof. Berzeg'in arama çalışmalarında Tina'ya kritik görevProf. Berzeg’in arama çalışmalarında Tina’ya kritik görev

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.