Erdoğan’dan engelli öğretmene: Engelliye benzemiyorsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, engelli öğretmenlerin atama töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir engelli öğretmene yönelik sözleri ise hepsinin önüne geçti. Erdoğan, engelli kadın öğretmen adayına gülerek “Sen pek engelliye benzemiyorsun. Engelli misin?” dedi.

Gündem 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda düzenlenen 3 bin 500 Engelli Öğretmen Atama Töreni’nde yaptığı konuşmada, bu atamayla birlikte son 10 yılda eğitim öğretim camiasına katılan engelli öğretmen sayısının yaklaşık 11 bin 500’ü bulduğunu söyledi. Mayıs ayında 45 bin sözleşmeli öğretmenin daha atanacağı sözünü veren Erdoğan konuşmasının ardından kura butonuna öğretmen adaylarıyla bastı.

Öğretmenlerin yüzde 75’inin AK Parti iktidarında atandığını ve bunun “eğitime verdikleri önemi gösterdiğini” söyleyen Erdoğan, “Öğretmenlerimizin birikmiş tüm sorunlarını çözmek de bize nasip oldu” ifadesini kullandı.

Erdoğan, baş öğretmen maaşının yaklaşık 25 bin, uzman öğretmen maaşının 22 bin 500 lirayı bulduğunu da söyledi.

‘1 Milyon Mehmet’e Erdoğan’a hakaretten gözaltı‘1 Milyon Mehmet’e Erdoğan’a hakaretten gözaltı

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokuz engelli öğretmen adayından birer rakam alarak bir kura numarası oluşturdu ve o numaraya ait öğretmenin atamasıyla kura başladı. Rakam söyleyen öğretmen adayları sahneye çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte kura butonuna bastı.

Bu esnada rakam söylemek için elini kaldıran bir kadın öğretmen ayağa kalktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen adayına “Ama sen pek engelliye benzemiyorsun. Engelli misin?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görme engelli bir öğretmen ile olan diyaloğu da gündem oldu. Erdoğan, görme engelli öğretmen adayına atanıp atanamadığını sordu. Görme engelli öğretmen adayı ise “Göremediğim için bilemiyorum” dedi.

Türkiye engelli istihdamında ne durumda?

Dünyada engelli birey sayısı 1 milyarı, Türkiye’de ise 2.5 milyonu aştı. Türkiye’de Ulusal Engelli Veri Sistemi’ne kayıtlı engelli nüfusun yüzde 56’sı erkek yüzde 44’ü ise kadınlardan oluşuyor. Türkiye İstatistik Kurumu Aralık 2022 verilerine göre engelli nüfusun işgücü katılım oranı erkeklerde yüzde 35.4, kadınlarda ise yüzde 12.5. Engelli bireyleri çalıştırmak ile yükümlü 50+ iş yeri sayısı özel sektörde 20.175’in, kamuda 1.443’ün üzerinde. Ayrıca Türkiye’de engelli istihdamına devlet teşvik veriyor.

Seçime 5 kala personel alımına bir bakanlık daha katıldıSeçime 5 kala personel alımına bir bakanlık daha katıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.