Enişte cinayetinin perde arkası: Silahla gitmiş ama niyeti barıştırmakmış

Adana'da yaşayan Volkan Özdemir, kız kardeşinin eşi Cafer Gültekin'i sokak ortasında vurdu. Eniştesi iki gün sonra öldü, Volkan Özdemir de saklandığı evde yakalandı. Volkan Özdemir cinayeti neden işlediğini emniyette anlattı: 'Karışma' demiş.

Gündem 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Volkan Özdemir (solda), Cafer Gültekin (sağda).

Adana’nın Çukurova ilçesinde 19 Ağustos’ta bir cinayet işlendi. 38 yaşındaki Volkan Özdemir, 35 yaşındaki Cafer Gültekin’i sokak ortasında öldürdü. Neden olduğu önce anlaşılamamıştı ama aradan geçen dört günde cinayetin sır perdesi aralandı.

Cafer Gültekin iki yıllık eşi olan 33 yaşındaki S.G. ile evliydi. Ancak iddiaya göre gündelik işlere giden Cafer Gültekin’le eşi arasında şiddetli geçimsizlik vardı ve S.G. evi terk edip ailesinin evine yerleşmişti. Kadın boşanma kararı almıştı ve cinayetin işlendiği gün de olacaklardan habersiz babasıyla birlikte evine gidip eşyalarını toplamak için yola çıktı. Bu ana kadar bir sorun yoktu. Kadın eşyalarını toplarken babası da onun işini bitirmesini bekliyordu ama Cafer Gültekin geldi. S.G.’ye ‘eve dön’ dedi. Kadın bunu reddedince ortam gerildi, araya babası da girdi. Cafer Gültekin kayınpederini bu tartışmanın yaşandığı sırada dövdü. Baba-kız buradan kurtulup kendi evlerine döndüler.

Bu konu evde de konuşuldu ve olayları S.G.’nin fabrika işçisi abisi Volkan Özdemir öğrendi. Eniştesini arayıp konuşmak istediğini söyleyerek Toros Mahallesi’ne çağırdı. Parkta buluşan Cafer Özdemir ile Volkan Gültekin arasında kısa sürede kavga çıktı. Volkan Gültekin yanına silah da almıştı ve burada eniştesini tabancayla başından vurup, kaçtı. Hastaneye kaldırılan Cafer Özdemir, iki gün sonra tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri ise Volkan Özdemir’i saklandığı adrese yapılan baskında yakaladı.

Emniyete götürülen Volkan Özdemir ifadesinde “Kız kardeşime kötü davrandığını duydum. Aralarını düzeltmeleri için Cafer’i buluşmaya çağırdım. Bir daha kardeşime sorun çıkarmamasını söylediğimde, ‘Seni ilgilendirmez, o benim eşim. Sen ne karışıyorsun’ diyerek küfretmeye başladı. Sinirden gözlerim karardı. Öldürmek istemedim” dedi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Volkan Özdemir, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor: Üç farklı il üç farklı cinayetKadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor: Üç farklı il üç farklı cinayet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.