Enkaz kalktıktan sonra Antakya’dan geriye kalan

Şimdiye kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, üç dinin önemli yapılarını bünyesinde barındıran Hatay'ı vuran depremin ardından ortaya çıkan tablo görenlere hüzün veriyor. Enkaz kaldırma çalışmalarından sonra çekilen fotoğraf yürek burktu.

Gündem 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ilde etkisini gösterirken, şiddetli sarsıntılardan en çok hasar alan şehirlerin başında Hatay geliyor. Depremin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının ardından enkaz kaldırma işlemleri sürüyor.

Drone ile çekilen fotoğraflarda ayaktaymış gibi görünen binaların en az yarısı da ağır hasarlı olduğu için yıkılacağı bildiriliyor.

Enkaz kaldırma çalışmalarından sonra çekilen fotoğraf yürek burktu.

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmaları ve ağır hasarlı binaların yıkımları devam ederken, binalardan boşalan alanlar adeta meydana dönüştü. AFAD koordinasyonunda günlük 300 bin seferle hafriyat taşınan kentte 10 binin üzerinde enkaz kaldırma çalışması yapılıyor. En büyük yıkımı yaşayan Hatay’ın Antakya ilçesinde acil yıkılması kararlaştırıldıktan sonra yıkım işlemi de gerçekleştirilen binaların yerini boş alanlar aldı. Binlerce insanın yaşadığı ve kent hayatının merkezi olan sokaklar yerini sessiz meydanlara bıraktı.

Kuş cenneti de olan Mileyha sulak alanına deprem molozu döküyorlarKuş cenneti de olan Mileyha sulak alanına deprem molozu döküyorlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.