Erdoğan da Kızılay’a kızdı… Bakalım Kerem Kınık’ın koltuk bu kez kırılacak mı?

11 ili vuran 6 Şubat depremlerinin ardından çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay’a Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca’dan tepki geldi. Erdoğan, “Kızılay, çadır satma fiiline giremez” derken Sağlık Bakanı ise Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ı istifaya çağırdı.

Gündem 12 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kızılay’ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü gününde başkanlığını Haluk Levent’in yaptığı Ahbap derneğine çadır sattığı ortaya çıkmıştı. Kamuoyunda tartışmalara neden olan iddia Kızılay Başkanı Kerem Kınık tarafından da doğrulanmıştı. Satışın Kızılay’ın iştiraki olan Kızılay Çadır ve Tekstil Şirketi tarafından yapıldığını söyleyen Kınık, maliyetine yapıldığı belirtilen satıştan elde edilen gelirin çadır üretiminde kullanılacağını kaydetmişti.

Depremin üçüncü gününde yapılan bu satışa Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Bakan Mustafa Varank gibi birçok isim Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a istifa çağrısında bulunmuştu.

Binali Yıldırım’dan Kızılay Başkanı’na istifa çağrısıBinali Yıldırım’dan Kızılay Başkanı’na istifa çağrısı

İstifa çağrılarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ilk kez Kızılay tartışmasına girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle buluşmasına ilişkin video televizyon kanalları ve sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Kızılay sorusuna “Bu konu beni üzdü. Kızılay, çadır satma fiiline girilemez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay’ı çadır üretiminde sürekli aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının olamaması gerekir” yanıtını verdi.

Kerem Kınık kulağının üstüne yattı: İktidar içinden istifa çağrıları artıyorKerem Kınık kulağının üstüne yattı: İktidar içinden istifa çağrıları artıyor

Bakan Koca’dan istifa çağrısı

Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da depremde çadır satışıyla gündeme gelen Kızılay’ın Genel Başkanı Kerem Kınık’a istifa çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Üsküdar Belediyesinin Nev Mekan’da düzenlediği programda gençlerle bir araya geldi.

Bakan Koca şunları söyledi:

“Memleketin bütün hastalarının sadece kan sorununu organize etmesi bile önemli bir ihtiyaç. Bazen algılar, olguların önüne geçiyor. Bu algıya sebep veriyorsak gereğini yapmalıyız. Bir kişinin bile kan vermesini bir vatandaşımızın kan vermesini kan ihtiyacı için etkileyebilecek algıya sebep olabiliyorsak biz orada durmamalıyız. Kanaatim bu.”

Kızılay yönetimi bayramdan sonra Kerem Kınık'a istifa çağrılarını görüşecekKızılay yönetimi bayramdan sonra Kerem Kınık’a istifa çağrılarını görüşecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.