Dolandırıcılıktan 59 yıl cezası olan hayvan hakları savunucusu!

Hakkında 59 yıl 3 ay 24 gün kesinleşmiş cezası ve çok sayıda suçtan aranması olan hayvan hakları platformu Paw Guards’ın yöneticilerinden Erkin Erdoğdu, Ankara'da yakalanarak cezaevine gönderildi. Erdoğdu, sokak hayvanları hakkında açıklamaları nedeniyle Erdoğan ve İstanbul Valisi'ni tehdit etmişti.

Gündem 1 Eylül 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Hakkında 59 yılın üzerinde kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle aranan, hayvan hakları ve yardım platformu Paw Guards’ın yöneticilerinden Erkin Erdoğdu tutuklandı.

Anadolu Ajansı’nın emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, hayvan hakları savunuculuğu adıyla dolandırıcılık ile tehdit ve belgede sahtecilik suçlarından hakkında 59 yıl 3 ay 24 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Erdoğdu’nun yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

Sosyal medya hesaplarını takibe alan polis, Erdoğdu’nun saklandığı adresi belirledi. Evden çıktığı sırada kendisini gözaltına almaya gelen Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini fark eden ve kaçmaya çalışan Erdoğdu, kovalamaca sonucu yakalandı.

Kesinleşmiş hapis cezasının yanı sıra çok sayıda suçtan arandığı da öğrenilen Erkin Erdoğdu, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Erdoğan ve İstanbul Valisi Gül’e meydan okumuştu

İstanbul Valisi Davut Gül’ün “Başıboş hayvanları belediyeler kısırlaştırıp gereğini yapacak” açıklamasına tepki gösteren Erdoğdu “Kendinize gelin. Köpekleri toplattırmayız. Vali bey açıklaması düzeltmezse istifaya davet edeceğiz, gösteri hakkımızı kullanacağız” demişti.

Erdoğdu ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokak hayvanlarıyla ilgili açıklamalarına dair ise”Sokak hayvanlarını toplatmayacağız” demişti.

İETT şoförü köpeği ezip kaçtıİETT şoförü köpeği ezip kaçtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.