Erdoğan’ın Şırnak mitinginden sonra yaşanan kazada bir şehit haberi daha

Erdoğan'ın koruma ekibinin içinde olduğu araç kaza yaptı ve polis Fırat Der yaşamını yitirdi. Yaralı hastaneye kaldırılan İlker Duran'dan da bugün acı haber geldi. Fırat Der için de cenaze töreni düzenlendi ve şehidin doğum gününde öldüğü aktarıldı.

Gündem 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Şehit polisler Fırat Der (solda), İlker Duran (sağda).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Şırnak’taki programının Cizre Nusaybin Karayolu Çığır Köyü mevkinde Nusaybin istikametinde seyir halinde olan Almanya uyruklu K.D yönetimindeki karavan ile aynı yönden gelen polis ekibini taşıyan otomobil çarpıştı. Kazada Şırnak’ta görevli polis memuru Fırat Der hayatını kaybetti. Polis memurları O. K. ve İlker Duran yaralandı. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kazada yaralanan diğer polis memuru İlker Duran’ın da şehit olduğunu duyurdu. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından “Şırnak İstihbarat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru İlker Duran Şırnak Nusaybin yolu istikametinde görevli oldukları araç ile geçirdikleri trafik kazası sonucu şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, kahraman emniyet teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Makamı ali olsun” dedi.

Şehit polis Fırat Der ve eşi.

Fırat Der’in cenazesi memleketi Denizli’ye götürülmeden önce İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Cevdet Atay, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, şehit polis memurunun silah arkadaşları, şehidin annesi Serpil, babası Cesim Der, kız kardeşi Duygu Kutluca ve eniştesi Bilgehan Kutluca katıldı.

Fırat Der’in cenaze töreninde yakınları güçlükle ayakta durabildi.

Törende öz geçmişi okunan şehidin 1990’da Kars’ta dünyaya geldiği belirtildi ve Fırat Der’in doğum günü olan 13 Mart 2017’de Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden mezun olarak Ankara’da göreve başladığı, ardından 2020’de Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandığı aktarıldı. Evli olan ve doğdu gün hayatını kaybeden şehit Fırat Der’in cenazesi dualarla memleketi Denizli’nin Sarayköy ilçesinde gönderilmek üzere Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na götürüldü.

Erdoğan'ın koruma ekibi kaza yaptı: Bir polis şehit, yaralılar varErdoğan’ın koruma ekibi kaza yaptı: Bir polis şehit, yaralılar var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.