Erkan Baş’tan CHP’ye ‘sağcı aday’ şartı

Türkiye İşçi Partisi lideri Erkan Baş CHP’nin yerel seçimlerde sağcı adaylar göstermesi durumunda seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini söyledi.

Gündem 22 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş yerel seçimlere ilişkin açıklama yaptı. Baş CHP’nin ‘sağcı’ adaylarla seçime gitmesi durumunda TİP’in kendi adaylarıyla seçimlere gireceğini söyledi.

TV100’deki köşe yazısında Erkan Baş’la görüşmesini aktaran Barış Yarkadaş, Baş’ın “önümüze sağcı adaylar getirilir ve ‘seçim sadece bu isimlerle kazanılır’ denirse ve bu bize dayatılırsa biz de Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarımızla seçime gireriz” dediğini aktardı.

Erkan Baş yürüyüşün 3'üncü gününde: Hatay için hiçbir ödenek ayrılmadı ama zeytinlikler imara açıldıErkan Baş yürüyüşün 3’üncü gününde: Hatay için hiçbir ödenek ayrılmadı ama zeytinlikler imara açıldı

Görüşmenin ayrıntılarını Yarkadaş şöyle yazdı:

“DEM Parti ile yerel seçimde ‘’ittifak yapması’’ beklenen TİP’in Genel Başkanı Erkan Baş ‘İl başkanlarımız ile buluştuk, konuştuk, süreci değerlendirdik. Yerel seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte hareket edebiliriz. Bu süreç yaklaşık 10 gün içinde tamamlanacak. Partimizin kurulları buna karar verecek’’ dedi.

Bu ayın 24’üne kadar TİP Belediye Başkan Aday Adaylarının başvurularını alacaklarını da ifade eden Baş’a ‘Birçok yerde aday çıkardığınız takdirde CHP yönetimi ve seçmeni sizi kaybettiren parti olarak eleştirebilir’ dedim. TİP’li Baş ‘Biz kaybettiren parti olmak istemiyoruz. Ancak bizden beklentisi olan partilerin de buna göre aynı sorumlulukla hareket etmesi gerekiyor’ cevabı verdi.

“Eğer önümüze sağcı adaylar getirilir ve ‘Seçim sadece bu isimlerle kazanılır’ denirse ve bu bize dayatılırsa biz de o halde Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarımızla seçime gireriz.”

Erkan Baş’ın CHP’ye ve yeni Genel Başkanı Özgür Özel’e mesajı bu…

Bakalım CHP bu mesajı nasıl okuyacak ve nasıl adımlar atacak…”

HEDEP'ten yerel seçim mesajı: ‘Herkesle görüşmeye hazırız’HEDEP’ten yerel seçim mesajı: ‘Herkesle görüşmeye hazırız’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.