Eşini doğumdan iki gün sonra öldürmüştü, hafifletici sebep de buldu: Uyuşturucu almıştım

Mardin’de 19 Ocak’ta bir kız çocuğu dünyaya getiren Vatfa Ecevit taburcu olduğu gün, yani doğumdan 48 saat sonra eşi tarafından öldürüldü. Katil koca “Uyuşturucu almıştım, kendimi kaybettim” dedi.

Gündem 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Öldürülen Vatfa Ecevit ve Mehmet Şiyar Ecevit

Mardin’deki kadın cinayeti 21 Ocak’ta akşam saatlerinde Artuklu ilçesinin kırsal Dara Mahallesi’nde meydana gelmişti. 19 Ocak’ta Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getiren 25 yaşındaki Vatfa Ecevit taburcu edilmiş, evine geldiğinde aynı zamanda akrabası olan 28 yaşındaki eşi Mehmet Şiyar Ecevit tarafından defalarca bıçaklanmıştı. Olayda Mehmet Şiyar Ecevit’in annesi de elinden yaralanmış ama vücudunda17 bıçak darbesi olduğu belirlenen Vatfa Ecevit kurtarılamamıştı. Mehmet Şiyar Ecevit için de ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan dava açılmıştı.

Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Tutuklu sanık Ecevit SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden duruşmaya katılırken Mardin Barosu Başkanı Av. İsmail Elik, Kadın Hakları komisyonları ile taraf avukatları ve merhumun annesi Vehbiye duruşma salonunda hazır bulundu.

Bir kadın cinayeti göz göre göre ve adım adım geliyor olabilirBir kadın cinayeti göz göre göre ve adım adım geliyor olabilir

SEGBİS üzerinden savunmasını yapan sanık Ecevit olay anında uyuşturucu madde aldığını iddia ederek “Olay günü eşimle tartıştım, sonra evden çıkıp uyuşturucu madde kullandım. Eve döndükten sonra tartışmaya devam ettik. Sonra kendimi kaybettim, pişmanım” dedi.

Taraf avukatlarının dinlenmesinin ardından savcı sanığın tutukluluk halinin devamına, dava dosyasındaki eksik hususların giderilmesine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti de savcının talebini uyarak duruşmayı 30 Eylül Pazartesi gününe erteledi. Sivil toplum kuruluşlarının katılma talebini de reddetti.

Duruşmadan sonra Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Seher Acay “Kardeşimiz Vatfa Ecevit 17 yerinden bıçaklanarak katledildi. Bizler bugün Vatfa’yı temsilen buradayız, ama söylemek istediğimiz başka bir husus var; kadın katliamı ‘geliyorum’ diyor. Ölüm ‘geliyorum’ diyor ama mahkemeler bunu görmüyor. Bu duruşmada da gördük, failler ve sanıklar bildiğimiz gibi. ‘Bilinç dışıydı’ diyerek suçtan kurtulmaya çalışıyor. Bu cezasızlık politikası devam ettiği sürece bunları çok daha fazla konuşmak zorunda kalacağız. Biz bunlara sesiz ve duyarsız kalmamalıyız” dedi.

Vatfa Ecevit’in annesi Vehbiye Ecevit’in açıklama sırasında ayakta durmakta zorluk çektiği, yere oturarak gözyaşı döktüğü görüldü.

Bakanlık kadın cinayeti sayısını yine daha az açıkladı, ama ölümler kendi verisine göre bile arttıBakanlık kadın cinayeti sayısını yine daha az açıkladı, ama ölümler kendi verisine göre bile arttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.