Eşini öldüren uzman çavuşun amcası hakimi sinirlendirdi: Sana mı soracaklar

Elazığ'da bir aylık eşi Burcu Demir'i öldüren uzman çavuş Murat Coşansel hakim karşısına çıktı. Hakim tanık olarak dinlenen sanığın amcasına "Nasıl terbiye vereceklerini sana mı soracaklar" diye bağırdı.

Gündem 6 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Elazığ’da meydana gelen olay fizyoterapi teknikeri Burcu Demir’in bir ay önce evlendiği eşi uzman çavuş Murat Coşansel’le tartışmasıyla gelişti.

Kavganın büyümesi üzerine Coşansel tabancayla Burcu Demir’e ateş etti. Başından ve göğsünden vurulan kadın yere yığıldı. Coşansel aracıyla kaçtı. Burcu Demir olay yerinde hayatını kaybetti.

Coşansel olayda kullandığı tabancayla yakalanıp gözaltına alındı.

Coşansel’in Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. Duruşmaya Demir’in ailesi yakınları, taraf avukatları ile sendika ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

‘Teslim olmak için hemen yola çıktım’

Murat Coşansel de duruşmada hazır bulundu. Mahkemede Coşansel Burcu Demir’in kendisini aldattığını ve cinayeti ağır tahrik altında işlediğini öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Coşansel’e “Neden taksiyle geldin? Öldürmek istemediysen neden araç kiralamadın, daha ucuza gelir” diye sordu. Coşansel de “Esnaf arkadaşımdan borç alıp ödeyecektim” dedi.

“Neden hemen teslim olmadın” sorusuna ise “Teslim olmak için hemen yola çıktım” yanıtını verdi. Telefonunun kapalı olduğunu iddia eden Coşansel’in incelenen görüntülerde telefonunu kullandığı belirlendi.

‘Sana mı soracaklar?’

Tanık olarak dinlenen sanığın amcası da ifadesinde aileyi suçlayıp “Ağır tahrik var, kim olsa dayanamazdı, kızlarına sahip çıksalardı böyle olmazdı” dedi.

Mahkeme başkanı tanığın beyanına tepki göstererek “Kim, nasıl terbiye vereceğini sana mı soracak” karşılığı verdi.

Murat Coşansel daha sonra savunmasında olayın yaşandığı tarihten bir gün önce eşiyle tartıştıklarını, taksiyle Sinop’tan Elazığ’a geldiğini, sabah çalıştığı hastaneye gittiğini ve bir süre konuştuktan sonra kendisine aldığı yüzüğün parmağında olmadığını görmesi üzerine tartıştıklarını söyledi.

Daha sonra belinden silahını çıkartıp bir el ateş ettiğini, sonrasını hatırlamadığını ifade eden Coşansel kendisini getiren taksiye ücretini ödeyip gönderdiğini, başka bir taksiyle de Zafran Mahallesi’ne gidip bir marketten alkol aldığını, ormanlık bir alanda içtikten sonra aynı mahalledeki dede evine gittiğini belirtti. Fevzi Çakmak Karakolu’na giderken 100 metre kala polislerin kendisinden kimlik sorması üzerine teslim olduğunu söyledi.

Ağırlaştırılmış müebbet

Ölen Burcu Demir’in babası da sanığın hikaye anlattığını ve olaydan bir hafta önce kızının ağlayarak Coşansel’in kendisini tehdit ettiğini söylediğini aktardı.

İddianamede tutuklu sanık Murat Coşansel hakkında ‘Kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken Demir ailesinin avukatı da Coşansel’in eşine karşı tasarlayarak ve canice hisle suç işlediğini ifade ederek bu suçtan yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 11 Temmuz’a erteledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.