Eşini öldürüp ‘beni aldattı’ dedi, ama savcı oyunu bozdu

Eşini öldüren erkek 'beni aldatıyordu' savunması yaptı. "Zanlını haksız tahrik indiriminden yararlanmaya çalıştığı anlaşılıyor" diyen savcı mütalaasında eşini asıl aldatanın cinayeti işleyen erkek olduğunun saptandığını belirtti.

Gündem 9 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
"Haksız tahrik" indirimi almayı planlayarak "aldatıyordu" diyen erkeğin yalanını savcı ortaya çıkardı.

Antalya’da oturan ve turizm firmasında şoför olarak çalışan Yılmaz Gürpe 5 Nisan 2023 tarihinde Konya’ya gidip Karatay İlçesi’nde caddede kızıyla yürüyen yedi aydır ayrı yaşadığı ve boşanmak üzere olduğu eşi Ebru Gürpe’ye saat 19.00’da tabancayla iki el ateş etti. Ebru Gürpe yere yığıldı, Yılmaz Gürpe kızını da geldiği araca bindirip bölgeden uzaklaştı. Ambulansla Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Ebru Gürpe kurtarılamadı. ‘Yaralama’ ve ‘hırsızlık’ suçlarından kaydı olan Yılmaz Gürpe polisi arayıp teslim olacağını bildirdi, adres verdi. Topraklık Caddesi’ndeki evinde suç aleti tabancayla gözaltına alınan Yılmaz Gürpe tutuklandı.

Hırsızlık ve yaralamadan sabıkalı erkek eşini öldürüp “aldatıyordu” diye yalan söyledi.

‘Tasarlayarak öldürdü’

Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘tasarlayarak eşi kasten öldürme’ suçundan dava açılan Yılmaz Gürpe’nin yargılanmasında son aşamaya gelindi. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında Yılmaz Gürpe’nin evi terk edip ayrı yaşamaya başlayan eşi Ebru Gürpe’ye barışmak için aracı göndermesine rağmen karşılık bulamadığını, bu nedenle Antalya’dan tabanca alarak Konya’ya geldiğini ve suçu ‘tasarlayarak’ işlediğini belirtti.

Eşi aldatıldığı için terk etmiş

Mütalaada Yılmaz Gürpe’nin cep telefonu incelendiğinde eşi Ebru Gürpe’nin numarasının ‘Hatunum’ diye kayıtlı olduğu ve eşine ‘Hiç mi beni sevmedin?’ şeklinde mesaj attığının tespit edildiğine yer verildi. Gürpe’nin savunmalarında ‘Beni aldatıyor’ şeklindeki beyanının çelişkili olduğu ve haksız tahrik hükümlerinden faydalanmaya çalıştığının görüldüğü belirtildi, öldürülen Ebru Gürpe’nin 20 yıllık eşi Yılmaz Gürpe’yi aldatıldığı için terk ettiğinin anlaşıldığı vurgulandı.

Ağırlaştırılmış müebbet istendi

Savcılık bu nedenle Yılmaz Gürpe için ‘tasarlayarak eşe karşı canavarca hisle öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası verilmesini ve indirimde bulunulmamasını talep etti. Duruşma taraf avukatlarının savunma için ek süre istemesi üzerine ertelendi.

7 ayda 277 kadın cinayeti: En çok ateşli silah kullanıldı7 ayda 277 kadın cinayeti: En çok ateşli silah kullanıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.