Eşini öldürüp intihar etti, kızının çığlıklarını mahalle duydu

İzmir'de Tamer Yurtkal uzaklaştırma kararına rağmen eşi Zahide Yurtkal'ın evine gitti ve pompalı tüfekle ateş etti. Genç kadın öldü, Tamer Yurtkal da sonra intihar etti. Bu sırada çocukları da evdeydi ve kızı balkondan bağırıp yardım istedi.

Gündem 12 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Tamer Yurtkal, evli olduğu Zahide Yurtkal'ı uzaklaştırma kararı olmasına rağmen evine gitti ve öldürdü.

İzmir’de yaşayan 44 yaşındaki Tamer Yurtkal ve aynı yaştaki Zahide Yurtkal evliydi. İki çocukları olan çift geçinemiyordu ve Tamer Yurtkal hakkında uzaklaştırma kararı vardı. Tamer Yurtkal dün akşam saatlerinde pompalı tüfekle eşi ve çocuklarının yaşadığı eve geldi. Burada önce kadınla kavga eden Tamer Yurtkal sonra ateş açtı.

Tamer Yurtkal ile Zahide Yurtkal.

Pompalı tüfekten çıkan saçmalar Zahide Yurtkal’ın göğsüne ve kavga sırasında evde olan çiftin çocuklarından S.Y. adlı genç kızın koluna isabet etti. Genç kadın kanlar içinde yere yığılırken kolundan yaralanan S.Y. ise balkona kaçarak ‘Kurtarın bizi’ diye bağırdı. Bu sırada babası da tüfeği göğsüne dayayıp intihar etti. Çevredekilerin haber vermesiyle adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde Tamer ve Zahide Yurtkal’ın yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Tamer Yurtkal ile Zahide Yurtkal’ın biri 14 diğeri 17 yaşında iki çocuğu vardı.

Kolundan yaralanan S.Y. ise ambulansla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan S.Y.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu arada çiftin 14 yaşındaki oğullarının da evde olduğu ve olaydan yara almadan kurtulduğu öğrenildi. Zahide ve Tamer Yurtkal’ın cenazeleri savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Tamer Yurtkal’ın kasten yaralama, tehdit ve suç eşyasını satın alma gibi suçlardan kaydı olduğu öğrenildi.

18 yıl önce kaybolmuştu, cinayete kurban gitmiş: Ağacın altına gömülen cesetle DNA uyuştu18 yıl önce kaybolmuştu, cinayete kurban gitmiş: Ağacın altına gömülen cesetle DNA uyuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.