Ayrıldığı kadını tehdit etti, silah fotoğrafları yolladı: Adli kontrolle serbest

İstanbul'da yaşayan Mehmet Kocaağa, iki yıl önce ayrıldığı Mehtap Kocaağa'yı sürekli tehdit etti ve silah fotoğrafları gönderdi. Gözaltına alınan Mehmet Kocaağa adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gündem 29 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Temsili fotoğraf.

Mehtap Kocaağa 25 yaşında genç bir kadın ve altı yıl önce Mehmet Kocaağa ile evlendi. Ancak çiftin evliliği dört yıl sürdü ve 2022 yılında boşandılar. Bu andan sonra Mehtap Kocaağa neredeyse her günü korku içinde yaşamaya başladı.

Esenyurt’ta kendine yeni bir hayat kurmaya çalışan genç kadının kapısı sürekli eski eşi tarafından çalındı. Bunun dışında hafif ticari aracıyla evin önünde kornaya basan ve iddiaya göre tehditler savuran Mehmet Kocaağa üç çocuğunu da kadına göstermiyordu. Bu olay duyulunca polis ekipleri çalışma başlattı ve Mehmet Kocaağa’nın mesaj atarak ve defalarca evinin önüne gelerek eski eşini rahatsız ettiği, ayrıca mesajla defalarca silah resmi gönderdiği saptandı.

Mehtap Kocaağa’nın eski eşinden şikayetçi olmasıyla kadın hakkında koruyucu ve önleyici tedbirler alındı, Mehmet Kocaağa da yakalandı. Gözaltına alınan Mehmet Kocaağa “tehdit-hakaret-kişilerin huzur ve sükûnunu bozma” suçundan sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Vahşi bir kadın cinayetine daha 'pişmanlık' indirimiVahşi bir kadın cinayetine daha ‘pişmanlık’ indirimi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.