‘Sallamış bıçağı’ ve eşini, kayınpederini öldürüp kayınvalidesini yaralamış

Bolu’da boşanmak isteyen eşi Meltem Zengin ve kızını kurtarmak için uğraşan kayınpederi Turgut Doğanyiğit’i bıçaklayarak öldürüp kayınvalidesini de yaralayan Serkan Zengin savunma yaptı. Zengin ‘İsteyerek, öldürme amacıyla yapmadım’ dedi.

Gündem 11 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Emine Doğanyiğit(solda), Turgut Doğanyiğit (ortada), Meltem Zengin ve Serkan Zengin (sağda)

Bolu’da aile faciası 19 Nisan’da saat 00.30 sıralarında Sağlık Mahallesi Songül Sokak’ta meydana gelmişti. Bir fabrikada işçi olan iki çocuk annesi 35 yaşındaki Meltem Zengin ile 16 yıldır evli olduğu 36 yaşındaki Serkan Zengin arasında ‘kıskançlık’ nedeniyle sorunlar başlamıştı. Genç kadının eşiyle yaşadığı anlaşmazlıkları ailesine anlatması üzerine 68 yaşındaki babası Turgut Doğanyiğit çalıştığı fabrikanın gece vardiyasından çıkan kızını alıp evine götürmüş, Serkan Zengin de eşi ve ailesiyle konuşmak için gece kayınpederinin evine gitmişti. Zengin boşanmak istediğini söyleyen eşiyle tartışmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Serkan Zengin, Meltem Zengin ile kayınpederi Turgut Doğanyiğit’i bıçaklayarak öldürmüş, kayınvalidesi Emine Doğanyiğit’i de kolundan bıçaklamıştı.

Bir kadın cinayeti daha: Bir kadın cinayeti daha: “Cin çıkarmak” için 100 kez oklavayla vurdular, kadını öldürdüler

Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet ve ‘Kadına karşı silahla yaralama’ suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Serkan Zengin ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kütahya T Tipi Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılan Serkan Zengin olay gecesi yaşananları anlatırken ağladı. Eşinin kendisini aldattığını iddia eden Zengin “Olayın olduğu gece kayınpederim ile kayınvalidem eşimi çalıştığı fabrikadan almaya gitti. Sonrasında konuşmak için kayınpederimin evine gittik. O sırada eşim bana tokat attı. Kendisine ‘Yapma, iyi değilim’ dedim. Bana tekme attı. Sonrasında bıçağı buldum ve salladım. Kayınpederimin de sırtına saplandı. Kayınvalidemi görmedim o an. Kendimden geçtim, isteyerek öldürme amacıyla yapmadım. Planlayarak yapmış olsaydım silahım vardı, beni aldattığına dair mesajları şubat ayında yakaladım, o zaman yapardım. Sonrasında onu affettim ve mesajların ekran fotoğraflarını da sildim. Ben kızlarının yaptıklarını söylemek için kayınpederimin evine gitmiştim. Çok pişmanım, çocuklarım mahvoldu” dedi.

Gözü önünde eşi ve kızı damadı tarafından öldürülen Emine Doğanyiğit ise o gece yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı:

“Evde konuşurken kızım Meltem eşine ‘Artık boşanalım dayanacak gücüm kalmadı’ dedi. Sonrasında kolundan bıçağı çıkartarak direkt Meltem’e saldırdı. Kızım ‘Anne beni kurtar’ diyerek kaçmaya çalıştı, sonrasında yere yığıldı. Eşim de kızını korumak için üzerine kapandı. Sonrasında onu da sırtından bıçaklayarak öldürdü. Bana bıçakla saldırdı, kolumdan yaralandım. Kızım her zaman eve gözü mor geliyordu. Aldatmayla ilgili bir bilgim yok. Eğer varsa gidip boşansaydı. Benim bağırmamla komşular geldi. Eğer komşular yetişmeseydi beni de öldürecekti” diye konuştu.

Duruşmada olay anında sesleri duyarak alt kattaki Doğanyiğit ailesinin kapısına giden komşuları da tanık olarak dinlendi. Mahkeme Zengin’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kayıp olarak aranan kadın araçta ölü bulunduKayıp olarak aranan kadın araçta ölü bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.