Eşini ve kızını havuzda bıçaklamıştı: Cezası belli oldu

Danimarka'dan kızıyla Türkiye'ye tarihe gelen Zübeyde Timur'u eski eşi Yaşar Timur tatil yaptığı otelde buldu. Yaşar Timur hem eşini hem de kızını bıçaklayarak öldürdü. Tutuklanan katile iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Gündem 20 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Yaşar Timur ve öldürdüğü eski eşi Zübeyde Timur.

Danimarka’da yaşayan Zübeyde Timur 2019 yılında eşi Yaşar Timur’dan boşanmıştı, altı yaşındaki kızları Hatice Timur’la yaşıyordu. Geçen yıl anne kız Danimarka’dan Türkiye’ye tatil için geldi ve memleketleri Adana’ya gitti. Buradan Nevşehir’e geçen anne-kız bir otele yerleşti. Ancak ayrıldığı Yaşar Timur akrabasıydı ve onların Adana’ya geldiğini öğrendi, izlerini sürüp o da Türkiye’ye geldi. Eski eşi ve kızının kaldığı Avanos ilçesindeki otele arabasıyla giden Yaşar Timur 22 Temmuz’da saat 14.30 sıralarında eski eşini otelin havuzunda yüzerken gördü.

Zübeyde Timur ve kızı Hatice Timur.

Yanındaki bıçağı çeken Yaşar Timur hem kızını hem de eski eşini havuzda bıçaklayıp kaçtı. Olayı gören çevredekiler sağlık ve polis ekiplerine haber verdi ama olay yerine gelen sağlıkçılar anne-kızın öldüğünü belirledi. Cinayetten sonra Yaşar Timur polisi arayarak teslim olmak istediğini söyledi. İlçenin Altınpınar köyünde teslim olan Timur gözaltına alındı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yaşar Timur öldürdüğü kızıyla beraber.

Sanık Yaşar Timur Nevşehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken avukatı da hazır bulundu. Yaşar Timur ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Büfe cinayetinde şok iddia: 40 milyon ve iki çocuk verelim, sulh olalımBüfe cinayetinde şok iddia: 40 milyon ve iki çocuk verelim, sulh olalım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.