Bu iddia AK Partili başkandan: Polisler karakol önünde kolumu kırdı

Eski Ak Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, aracını karakolun otoparkına park etmek isteyince polis memurlarıyla arasında gerginlik çıktı. Polis memurları, "Bize hakaret edip, sürmekle tehdit etti" derken Koçyiğit iddiaları yalanlayıp, polislerin şiddet uyguladığını söylüyor.

Gündem 29 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Eski Ak Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, iddiaya göre aracını karakol bahçesine park etmesine izin verilmeyince, karakol polisleriyle tartışmaya girdi. Polislere göre eski başkan, kendilerini ‘sürmek’ ile tehdit edip, küfür etti. Koçyiğit ise iddiaları reddedip, “Kolumu kırdılar” diyor. 

Geçtiğimiz Cuma günü, tapu işlemlerini halletmek için Eyüpsultan Tapu Müdürlüğü’ne giden eski Ak Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, aracını park edecek yer bulamadı. 

Koçyiğit, aracını karakolun sınırlarını park edince, polis memurları, park etmemesi konusunda uyarıda bulundu. 

Polis memurlarının iddiasına göre bu uyarıya Koçyiğit, hakaret ve tehditle karşılık verdi. “Yabancı girişi yasak” uyarısını dikkate almayan Koçyiğit, “Sizi sürdürürüm” diyerek polis memurlarını korkutmaya çalıştı. 

Ardından tartışma büyüyünce, Koçyiğit’in çağrısı üzerine olay yerine Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı olan biri geldi. Polis memurları, Koçyiğit’in aracının karakol alanına park etmesine izin vermedi… 

Polis memurları, yaşanan olay hakkında tutanak tutup şikayetçi de oldu. 

Olayın ardından ulaştığımız eski Ak Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Koçyiğit, “Karakol içine park durumu yoktu. Bir işimiz için gitmiştik oraya” dedi. 

 Koçyiğit, polislerle tartışmanın kavgaya dönüştüğünü ve kolunun kırıldığını anlatırken “Şikayetçi olduk. İş görememezlik raporu da aldım. Konu artık adli makamlarda. Biz siyasi baskı kurmaya çalışmadık” diye konuştu. 

Bir Türkiye trajikomedisi: Heykele sahte raporu verdiği için tutuklandı, heykel incelendi sahte çıktıBir Türkiye trajikomedisi: Heykele sahte raporu verdiği için tutuklandı, heykel incelendi sahte çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.