Yanlışlıkla başkasını vurduğu için ceza aldı ama eski eşini vuramadığı için beraat etti

Bursa'da eski eşini hedef alan, ancak yanlışlıkla araya giren arkadaşını vuran Yusuf Kaçan dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak eski eşine saldırıyla ilgili suçlamadan beraat etti. Gerekçe olarak 'eylemin gerçekleşmemiş olması' gösterildi.

Gündem 5 Mayıs 2024

Bursa’da 27 Mayıs 2023’te Yusuf Kaçan bir buçuk yıl önce boşandığı Seda Zeynep Ç.’nin babasının evine gidip eski eşiyle konuşmak istedi, olumsuz cevap alınca da tabancayla peş peşe ateş açtı.

Bu sırada araya giren Seda Zeynep Ç.’nin arkadaşı Nermin A. vuruldu. Hızlıca olay yerinden uzaklaşan Yusuf Kaçan kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

‘Korkutmak için havaya ateş açtım’

Hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Yusuf Kaçan ifadesinde olay günü iki çocuğunun annesi ile telefonda konuşup tartıştığını söyledi.

Eski eşinin sevgilisinin arayıp tehdit ettiğini söyleyen Kaçan kıskandığı için saldırdığını anlattı:

“Eski eşimle tartıştıktan sonra telefonu kapattım. Bir saat sonra bilmediğim bir numara aradı. İsminin M.A. olduğunu öğrendiğim bir kişi bana eski eşimin erkek arkadaşı olduğunu söyledi. ‘Bir daha Seda’yı rahatsız etme yoksa seni öldürürüm’ gibi tehditlerde bulundu. Öfkelendim. Eski eşim babası ile yaşıyor. O eve çocuklarımı almaya gittim. Kapıda Seda ile tartışırken araya sevgilisi ve Nermin A. isimli kişiler girdi. Korkutmak için havaya ateş açtım.”

Seda Zeynep Ç. ise Yusuf Kaçan’ın babası ile yaşadığı eve gelerek kendisine küfür ve tehdit ettiğini, söyleyerek şikayetçi olduğunu söyledi.

‘Eski eşinin erkek arkadaşının kurbanı oldu’

Mahkeme heyeti son savunmasında “Amacım birini öldürmek veya yaralamak değildi. O eve çocuklarımı almaya gittim. Eski eşim benimle telefonda konuşurken çok ağır küfürler ve hakaretlerde bulundu. Kurşunların Nermin’e isabet etmesinden dolayı üzgün ve pişmanım” diyen Kaçan’ı 9 yıl 7 ay 25 gün hapis cezasına çarptırdı.

Kaçan eski eşine yönelik eyleminden ise ‘eylemin gerçekleşmemiş olması’ gerekçesiyle beraat etti.

Nisan ayında 32 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu bu nisan ayında 32 kadının katledildiğini duyurmuştu:

“Öldürülen 32 kadından 10’u boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile biri annesinin babasıyla barışmaması bahanesiyle, biri kedi beslediği bahanesiyle, bir kız çocuğu; taş attığı bahanesiyle, biri ekonomik bahanelerle öldürüldü.

18’inin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. 18 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.