Eski sevgilisini pompalı tüfekle vurmuştu: ‘MİT’çiyim, devlet adamıyım’ diye tehdit etmiş

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Nida Nur Nergiz'i pompalı tüfekle vurarak tek bacağını kaybetmesine neden olan Ersin Karakuş'un WhatsApp mesajları ortaya çıktı.

Gündem 3 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi teknisyeni Ersin Karakuş 23 Ekim’de son sınıflardan eski sevgilisi Nida Nur Nergiz’in evinin sokağına giderek silahlı saldırıda bulundu.

Karakuş’un pompalı tüfekle altı el ateş ettiği Nergiz ağır yaralandı, sağ bacağı diz üstünden ampute edildi. Karakuş olaydan bir gün sonra yakalanarak tutuklandı.

Saldırdıktan sonra ses kaydı attı: ‘Az önce kardeşini vurdum’

Ersin Karakuş hakkında ‘kadına karşı tasarlayarak nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

İddianamede Karakuş’un ‘öldürme kastıyla’ hareket ettiği ifade edildi. Sanığın olaydan sonra intörn doktorun kız kardeşine “Az önce kardeşini vurdum, kanlar içinde yatıyordu” şeklinde ses kayıtları attığına yer verildi.

Davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Duruşmaya tedavisi süren Nergiz katılmadı, Karakuş ise tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla bağlandı. Taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

‘Kardeşim bir bacağını kaybetti’

Duruşmada Nergiz’in ablası R.A. tanık sıfatıyla dinlendi. Olayı akşam saatlerinde annesinin kendisini aramasıyla öğrendiği söyleyen R.A. şunları kaydetti:

“Olaydan sonra bana ses kaydı attı. Ses kaydında kardeşimi vurduğunu söylüyordu. Herhangi bir tanışıklığımız yok. Olay sonrasında kardeşim bana şahsın kendisini tehdit ettiğini anlattı. Kardeşim zor durumda. Bir bacağını kaybetti, diğerini de kaybetmek üzere. En ağır cezayı almasını istiyorum.”

Ersin Karakuş’un ortaya çıkan WhatsApp mesajları.

‘Ruh sağlığım yerinde değildi’

Sanık Karakuş tanığın iddialarını reddetti. Bu arada ortaya çıkan WhatsApp mesajlarında Karakuş’un “Ben MİT personeliyim, anladın mı,” “Bil diye söyledim. Resmi olarak devlet adamıyım,” “Gizli saklı yok ya hani” gibi ifadeler kullandığı görüldü.
Karakuş, Nergiz’in avukatı Uğur Köksal’ın “Hiç MİT’te çalıştınız mı? MİT personeli gibi hareket edip ‘Seni ve aileni takip ediyorum’ dediniz mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Ruh sağlığım yerinde değildi, o yüzden demiş olabilirim. Benim işim insan kurtarmak. Tüfeği ayağına doğru tuttum. Saçmalar omuz ve boyun bölgesine sekmiştir.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.