‘Eski sevgilini büyüyle sana döndürürüm’ vaadiyle taciz edip 500 bin lirasını dolandırdı

Bursa'da ayrı olan sevgilileri ve eşleri bir araya getirdiğine yönelik internet sitelerine ilanlar vererek dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen medyum gözaltına alındı.

Gündem 6 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Bursa’da internet sitesi üzerinden kendisini medyum olarak tanıtan M.Ç. (21) ile irtibata geçen bir kadının, tacize uğradığını ve 500 bin lirasının dolandırıldığını iddia etmesi üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Aynı dertlerden muzdarip olan evli kadınlar ve genç kızlar sosyal medyadaki ilanı görüp medyumu aramaya başladı. Ağına düşürdüğü kadın ve genç kızları kaldığı aparta çağıran sahtekar medyum M.Ç.’nin burada kadınların bazılarına büyü yapma bahanesiyle elle tacizde bulunduğu, yüksek miktarda paralar aldığı, bankalara hesap açtırıp kredi çektirdiği, kadınların kredi kartlarını kullanarak alışveriş yaptığı iddia edildi.

Şikayet üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlının üzerinde arama yapan polis, bir ruhsatsız tabanca, polis rozeti ve dolandırılan kadına ait banka kartları ele geçirdi. Zanlının aynı yöntemle çok sayıda kadını dolandırıp taciz ettiği ve benzer suçlardan 15 kaydının bulunduğu tespit edildi. M.Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Dolandırıcılardan şeytani yöntem: Kendini Brad Pitt diye tanıtanlara itibar etmeyinizDolandırıcılardan şeytani yöntem: Kendini Brad Pitt diye tanıtanlara itibar etmeyiniz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.