Evde otururken doğalgaz patlamasıyla yaralandı

İstanbul Çekmeköy'de 4 katlı binanın bodrum katındaki dairede doğalgaz patlaması meydana geldi. Patlama sırasında evde bulunan 1 kişi ağır yaralanırken mahalleli korku dolu anlar yaşadı.

Gündem 27 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İstanbul Çekmeköy’de Mehmet Akif Mahallesi’nde 4 katlı bir binanın bodrum katında doğalgaz patladı.

Patlama dün 17.30’da  meydana geldi. 35 yaşındaki Muzaffer G., yaşadığı dairede yaşanan patlamada ağır yaralanırken, patlamanın nedeni henüz anlaşılamadı.

Mahalleli, sokağı dahi kısmen tahrip eden patlama sırasında çocukların sokakta oynaması sırasında korku dolu anlar yaşadı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Patlama sırasında evde bulunan Muzaffer G. itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Muzaffer G. ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülürken, patlama anında fırlayan parçalar nedeniyle park halindeki iki otomobilde hasar meydana geldi. Olay yerine sevk edilen İGDAŞ ekipleri de dairede incelemelerde bulundu.

‘Allah’tan çocuklar uzakta oynuyordu’

Mahalle sakini Latif Erdem, “Biz evdeydik. Arkadaşta biraz bağımlılık var. Kullanıyor, bildiğimiz kadarıyla. Evin içinden kendimiz çıkardık arkadaşı. Çocuklar dışarıdaydı. Bir anda paylamayı duyduk. Geldik çıkardık ambulansa koyduk” dedi. Hamza Erdem ise, “Evi de yaktı. Karşı apartmanın dubleksinde oturuyordu. Birkaç defa intihar teşebbüsünde bulundu. Akli melekesi yerinde değil bu çocuğun. Mahalleye de zarar veriyor kendine zarar verdiği gibi. Çocukları sopayla kovalıyor. Bazen oluyor ki çocuklara para verip çağırıyor. Dengesiz. Balkondaydık sese doğru indim. Çocuklar burada top oynuyordu. Biraz daha ileride oynuyorlardı Allahtan. O cam kırıklarından dolayı her şey başımıza gelebilirdi” diye konuştu.

8'i çocuk 9 kişinin öldüğü yangının nedeni elektrikli soba; anne tedbir almadığı için kusurlu8’i çocuk 9 kişinin öldüğü yangının nedeni elektrikli soba; anne tedbir almadığı için kusurlu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.