Kadına şiddetin failleri en yakınları: İkisi dövdü, biri öldürdü

Esenyurt'ta yaşayan bir kadın eski sevgilisi Tolga Han S.'nin şiddetine maruz kaldı. Samsun'da da yine bir kadını eşi silah kabzasıyla dövdü. Antalya'daysa yine bir kadını boşanma aşamasındaki eşi öldürdü.

Gündem 12 Eylül 2024
Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler.

İstanbul Esenyurt’ta G.G. dün gece evinin olduğu özel bir sitedeydi. Ancak kapıya eski sevgilisi Tolga Han S. dayandı. İddiaya göre Tolga Han S. daireye zorla girdi ve genç kadınla kavga etmeye başladı. Bir süre sonra daireye sitenin güvenlik görevlileri geldi. Tolga Han S. bu sırada G.G.’yi elindeki bıçakla tehdit etti ve fiziksel şiddet uyguladı.

Güvenlik görevlileri Tolga Han S.’yi daireden dışarı çıkarırken G.G.’nin karakola giderek Tolga Han S.’den şikayetçi olduğu öğrenildi. Olay cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Samsun’da da şiddet

İlerleyen saatlerde bir kadına şiddet haberi de Samsun’dan geldi. Tekkeköy ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki İ.K., 31 yaşındaki eşi S.K. kavga etti. Bu sırada İ.K. eşinin balına tabancanın kabzasıyla vurdu. S.K.’nın haber vermesiyle olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan S.K., sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılırken, İ.K. ise gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, 1 şarjör, 5 fişek ve kağıda sarılı vaziyette 30 gram kubar esrar ele geçirildi. İ.K., ifadesinde alkolün etkisiyle eşinin başına tabancanın kabzasıyla vurduğunu söyledi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Antalya’da kadın cinayeti

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Hurma Mahallesi’nde Atapark Konutları C Blok’un yöneticisi olan 52 yaşındaki Fadim Temirhanoğulları, Savaş Temirhanoğulları’yla boşanma aşamasındaydı. Onun hakkında üç ay uzaklaştırma kararı aldıran kadın evdeyken saat 05.00 sıralarında 47 yaşındaki ayrıldığı erkek geldi.

5 el ateş etti, kızları ‘rüya’ sandı

Yanında tabanca olan Savaş Temirhanoğulları, kadına 5 el ateş edip evden ayrıldı. Bu sırada odasında uyuyan, silah seslerini duyunca uyanan çiftin kızları İ.T., kabus gördüğünü düşünerek yeniden uyudu. Lise öğrencisi İ.T., saat 08.30 sıralarında okul arkadaşından gelen telefonla uyandı. Odasından çıkan İ.T., annesini kan içinde görünce evden çıkıp karşı komşusunun kapısını çaldı. Kapıyı açan Berkan Torunoğlu’na durumu anlatan İ.T., komşusuyla birlikte eve döndü. Fadim Temirhanoğulları’nı gören Torunoğlu’nun haber vermesiyle adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, kadının yaşamını yitirdiğini belirledi.

‘Bitsin bu kadın cinayetleri’

Olayı duyup gelen Fadim Temirhanoğulları’nın ilk eşi ile bu evliliğinden olan kızı, gözyaşlarını tutamadı. İ.T.’yi görmek isteyen baba-kız ile Savaş Temirhanoğulları’nın yakınları arasında yaşanan arbedeye polis müdahale edip tarafları ayırdı. Olay yerinde polisin incelemesinin ardından Fadim Temirhanoğulları’nın cansız bedeni, cenaze aracına alınıp morga götürüldü. Bu sırada Fadim Temirhanoğulları’nın yakınları, yere diz çöküp ‘Nerede kadınlara adalet, bitsin bu kadın cinayetleri’ diye feryat etti. İ.T. ise bir yakınının evine götürüldü.

Yaşananları anlatan komşu Berkan Torunoğlu “Saat 05.00 sıralarında arkadaşım silah sesi duydu. Sonrasında uyuduk. Sabah 08.00 gibi uyandım. Bir süre sonra kapı çalındı. Kapıyı açtığımda karşı komşunun kızını gördüm. Şok içindeydi. ‘Ne oldu’ dedim, ‘Annem’ dedi. Sonrasında hemen evlerine geçtim. Kadın yerde yatıyordu. Baygın olduğunu düşündüm. Kafasının sağ tarafından kurşun girmişti. Kan kaybı fazlaydı. Nabız atmıyordu. Kızı aşağı indirdik, zaten şok içindeydi. Kadın ile adam boşanma aşamasındaymış, bundan dolayı da aralarında sıkıntılar varmış. Biz elimizden geleni yaptık ama gittiğimizde kadın zaten soğuktu. Kan kaybı çok fazlaydı” dedi.

Polis, Kemer ilçesindeki bir eğlence merkezinde koruma olarak çalıştığı belirlenen Savaş Temirhanoğulları’nı yakalamak için çalışma başlattı.

Beş aydır aranan kadın öldürülüp bir evin bahçesine gömülmüşBeş aydır aranan kadın öldürülüp bir evin bahçesine gömülmüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.