Evlatlık olduğunu nişanlısından öğrendi: Şimdi yıllardır bulamadığı cevapların peşinde

Güler Güven nişanlandıktan sonra evlatlık olduğunu öğrendi. O andan sonra hayatı değişen kadın 26 yıl öz anne-babasını aramadı yeni ailesinin isteğiyle. Ancak merakına yenik düştü ve 47 yıl önce kaybolduğu o çarşıda neler olduğunu öğrenmek istiyor.

Gündem 20 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Güler Güven 13 Mart 1977'de henüz 1 yaşındayken Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda kayboldu.

Güler Güven 48 yaşında; yıllardır İzmir’de yaşıyor ama orada doğup doğmadığını bilmiyor. Çünkü 13 Mart 1977’de henüz bir yaşındayken Kemeraltı Çarşısı’nda zabıta ekipleri bulmuş onu. Oraya nasıl geldiği, kim olduğu bilinmiyordu, Kemeraltı Polis Noktası’na götürüldü ve Güler Güven’in kaderi adeta baştan yazıldı.

Önce Anafartalar Polis Merkezi’ne teslim edilen Güler Güven’in bir yakını çıkmayınca Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu’na teslim edildi. Yurtta altı ay kaldıktan sonra Ayşe-Çetin Güven çifti yeni ailesi oldu, sevgilerini ondan hiç esirgemediler. Ve ona evlat edinildiğini hiçbir zaman söylemediler, öz evlatları gibi büyüttüler.

Aradan yıllar geçti Güler Güven 22 yaşına geldi, genç kadın oldu ve kendi ailesini kurmak için nişanlandı.

Ancak bu nişan ona bir ailesi daha olduğunu öğretti. Çünkü Güler Güven’in nişanlısının ailesi evlatlık olduğunu söyledi ona: “22 yaşındayken sözlüm telefonda söyledi, onun ailesi anneannemin eski mahalleden komşusuymuş. Oradan öğrenmiş. Günlerce ağladım.”

Güler Güven’in deyimiyle evlat edindikleri çocuğu ‘Bir eli yağda bir eli balda büyüten’ Ayşe-Çetin Güven çifti.

Güven çiftiyse kızlarını kaybetmekten korkuyordu ve Güler’den gerisini araştırmamasını istedi. Güler Güven de öyle yaptı. Gerçek annesinin, ilk ailesinin kim olduğunu aramadı bile uzun yıllar boyunca.

Ama annesi Ayşe Güven’i yaşlılığa bağlı nedenlerden yitiren, babası da oldukça yaşlanan Güler Güven içinde yıllardır susturmaya çalıştığı merakına yenik düştü, 47 yıl sonra biyolojik ailesini araştırmaya başladı. Şimdi kendisi de bir çocuk annesiydi, öz anne ve babasını bulabilmek için ilgili kurumlardan belge toplamaya başladı babası hâlâ bunu yapma dese de.

“Nerelidirler, neden bıraktılar ya da kayboldum mu, kaçırıldım mı öğrenmek istiyorum. Belki annem bayılıp düşmüştür. Belki annem cahildi, arayıp bulamadı. Ne sebep oldu? Suçu var mıydı yok muydu? Bugüne kadar neler yaşadı, yaşamı nasıl geçti sormak istiyorum” diyor bugün Güler, en çok da öz annesini bulmak istiyor.

Güler Güven’in avukatı Bünyamin Bıçak “Durumunu öğrenince yardımcı olmak istedim. Eksik evrakı toplamaya çalışıyoruz. Sonra da mahkeme yoluyla ailesinin kim olduğunu bulmaya çalışacağız” diyor.

Evlatlık olduğunu öğrendi ve kardeşlerini bulduktan 4 yıl sonra kazada öldüEvlatlık olduğunu öğrendi ve kardeşlerini bulduktan 4 yıl sonra kazada öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.